Karnemelk

Karnemelk

Oorspronkelijk was karnemelk (of botermelk) een bijproduct van de bereiding van boter. Tegenwoordig wordt karnemelk gemaakt door de melkzuurbacteriën Lactococcus lactis diacetylaris aan gepasteuriseerde magere melk toe te voegen. Karnemelk is dus een gefermenteerd zuivelproduct waardoor de smaak van de melk licht zurig is en de consistentie iets dikker dan bij gewone melk. Het ferment bestaat uit andere melkzuurbacteriën dan diegenen die voor de bereiding van yoghurt worden gebruikt. Melkzuurbacteriën zetten de suiker die van nature in melk aanwezig is (lactose) om in melkzuur.

Karnemelk is een verfrissende dorstlesser.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.