Wittekop

Wittekop is een braaf, zacht kaasje. Hij heeft een typische eetbare witschimmelkorst die geurt naar vers geplukte champignons. De zuivel is heel crèmig en smaakt fris en speels.

Wittekop wordt gemaakt uit verse volle hoevemelk bij De Moerenaar in Veurne en wordt gecommercialsieerd door Kaasimport De Kaasboer.

De drooggelegde polders in de Moeren zijn verantwoordelijk voor het heerlijke groene zilte gras, die als basis dient voor deze witschimmelkaas van “Eigen bodem”.

 

Wittekop
Zachte kaas
fris en speels
Naam kaasmakerij
De Moerenaar
Streekbeschrijving
de Moeren tegen de Franse grens
Uiterlijk
witschimmelkorst
Doorsnede
romig
Geur
naar vers geplukte champignons
Vetgehalte
28%
Calorieën
406 kcal
Bewaring
gekoeld bij max. 7°C

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.