Wit Spetserke

Op Smaakhoeve De Lochtenberg in het Kempense Merksplas, worden rauwmelkse kazen gemaakt volgens eeuwenoude traditie. Op deze melkveehouderij lopen een 50-tal koeien op weilanden die verrijkt zijn met inheemse kruiden. Die zorgen voor een unieke smaak van de melk en dus ook van de kaas. Bij deze kaasmakerij gaat het niet om de kilo’s, maar wel om de smaak. Ze houden alles bewust kleinschalig. De melk gaat nog op lichaamstemperatuur van de koeien in de kaastobbe. Kaasmaken is er echte ambacht en noeste handenarbeid is er de standaard! Alle kazen rijpen er met een natuurkorst. De kaasmakers van De Lochtenberg willen mensen opnieuw terugbrengen naar de pure essentie van ons eten. Je herontdekt er de eerlijke smaak van kaas zoals ze ooit bedoeld was. Want, zo zeggen ze; 'net in de eenvoud schuilt de rijkdom die we even uit het oog waren verloren!'

Wit Spetserke is een zacht wit kaasje gerijpt met verfijnde affinageculturen.

 

 

Wit Spetserke
Zachte kaas
Rauwe melk
Jong en romig met een fris-zure toets
Antwerpen
Streekbeschrijving
Merksplas, een agrarische gemeente gelegen in de Noorderkempen, bekend om zijn voormalige landloperskolonie en tevens een fietsparadijs
Uiterlijk
Half bolleke van 115 g met een rimpelige, witte Geotrichumkorst
Doorsnede
Ivoorkleurig met krijtige structuur
Versnijding
In spietjes met draadmes
Vetgehalte
25%
Bewaring
bij een temperatuur van max. 7°C
Tip
kaasplank, dessert, culinaire bereidingen

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.