Westmalle trappistenkaas

Naast het bekende bier, maken ze bij Westmalle ook al sinds 1860 een halfharde trappistenkaas. De melk voor deze kaas komt volledig van de eigen Blaarkop koeien. Wanneer de koeien in de lente naar de verse weiden gaan, krijgt de kaas daarom een wat andere kleur en smaak dan wanneer ze in de winter op stal blijven.
De trappistenkaas van Westmalle is een halfharde, gerijpte kaas die traditiegetrouw wordt bereid van gethermiseerde, niet gepasteuriseerde melk. De kaas is zeer licht gezouten (slechts 1 % zout) en wordt bereid zonder smaak-, kleur- of bewaarstoffen.
Zijn homogene structuur leent zich voor sneetjes en blokjes. De smaak is zacht en mild.

Westmalle trappistenkaas
zacht en mild
Antwerpen
Uiterlijk
niet-eetbare korst
Versnijding
in porties, sneden of blokjes
Geur
zacht en toegankelijk
Vetgehalte
50+
Calorieën
387 kcal
Bewaring
max 7°C
Dranken
Dubbel of Tripel van Westmalle
Tip
heerlijk op een kaasschotel of bij een Westmalle Trappist

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.