Troufleur

Zachte kaas gemaakt van volle rauwe melk uit de Hoge Venen.

Hij rijpt gedurende 2 maanden en wordt met bruin bier uit Bellevaux (ambachtelijke brouwerij) ingewreven.

Troufleur
Zachte kaas
Rauwe melk
Luik
Naam kaasmakerij
Kaasmakerij van Troufleur
Streekbeschrijving
De kaas dankt zijn naam aan de verzamelaar van turf in de Hoge Venen. Men zegt in Wallonië "Lu Troufleu".
Uiterlijk
Okerkleurig en licht bebloemd. Het formaat lijkt op geoogste blokken turf.
Doorsnede
zachte kaas
Bewaring
max. 6°C
Tip
Ideaal met brood en een glas wijn, maar ook geschikt als aperitiefblokje met een biertje. Uitstekend op een toast met stroop. Ook geschikt om te koken (tartiflette, sauzen, gratins, raclette, ...).

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.