Troufleur
Zachte kaas gemaakt van volle rauwe melk uit de Hoge Venen.
Hij rijpt gedurende 2 maanden en wordt met bruin bier uit Bellevaux (ambachtelijke brouwerij) ingewreven.


Kaasmakerij van Troufleur

De kaas dankt zijn naam aan de verzamelaar van turf in de Hoge Venen. Men zegt in Wallonië "Lu Troufleu".

Okerkleurig en licht bebloemd. Het formaat lijkt op geoogste blokken turf.

zachte kaas

27,7%

328,50 kcal

max. 6°C

Ideaal met brood en een glas wijn, maar ook geschikt als aperitiefblokje met een biertje. Uitstekend op een toast met stroop. Ook geschikt om te koken (tartiflette, sauzen, gratins, raclette, ...).
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.