Rosse Jeanette

Rosse Jeanette is in tegenstelling tot wat zijn naam doet vermoeden een stoere karaktervolle kaas met intense smaak. Dit kaasje wordt gedurende 2 weken met roodsmeer geborsteld en verkrijgt zo zijn mooie rosse eetbare korst.

Rosse Jeanette wordt gemaakt uit verse volle hoevemelk bij De Moerenaar in Veurne.

De drooggelegde polders in de Moeren zijn verantwoordelijk voor het heerlijke groene zilte gras, dat als basis dient voor deze roodsmeerkaas van "Eigen bodem".

 

Rosse Jeanette
intens
Naam kaasmakerij
De Moerenaar
Streekbeschrijving
de Moeren tegen de Franse grens
Uiterlijk
mooie rosse eetbare korst
Vetgehalte
26%
Calorieën
329 kcal
Bewaring
gekoeld bij max. 7°C

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.