rookkazen Vierhoekhoeve

In de kazen van de Vierhoekhoeve proef je liefde voor het ambacht, maar vooral de volle smaak van rauwe melk.

Met dagverse melk van onze koeien wordt ’s morgens de kaastombe gevuld en tegen de middag ligt de kaas al onder de pers te rusten. Tijdens de wekenlange rijpingsperiode hebben we dagelijks onze kazen in de hand.

Dit geduld en onze passie moet u proeven … .
Na het productieproces van natuurkaas worden de kaasjes langzaam koud gerookt op een ambachtelijke manier waardoor de kaas de tijd krijgt om de aroma’s op te nemen.
 

rookkazen Vierhoekhoeve
Naam kaasmakerij
De Vierhoekhoeve
Streekbeschrijving
Vlaamse Ardennen
Uiterlijk
verkrijgbaar in ronde vorm en blokvorm
Versnijding
in sneetjes, blokjes of porties
Geur
gerookt
Vetgehalte
35%
Calorieën
400 kcal
Bewaring
koele, droge plaats of groentenlade frigo
Dranken
streekbieren (donker en blond), whisky
Tip
bij aperitief, kaasschotel, dessert

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.