Leffe

Een authentieke en heerlijke abdijkaas waarbij, tijdens het rijpen, de aroma's van Leffe bier doordringen tot in het hart.
Deze unieke kaas met Leffe bier combineert de kennis van onze kaasmeesters met het vakmanschap van de meesterbrouwers van Leffe. Hoe de kaas gemaakt wordt, is een goed bewaard geheim!
Geen hoofdbrekens meer of u nu moet kiezen voor een stuk kaas of een glas bier. Ga voor deze lekkere en originele combinatie van bij ons en proef het beste van twee werelden.
De Pavé bestaat in twee varianten op basis van verschillende recepten: twee authentieke en unieke kazen met een rijke, complexe smaak die vol maar toch subtiel is.
De Pavé met Leffe Blond heeft een lichte korst, een blond hart met de subtiele smaak van kruidnagel en een lichte toets van bitterheid afkomstig van het Leffe Blond bier. Deze fijne kaas is gedurende vijf weken geaffineerd in de rijpingskelders.
Wie eerder een pittige kaas met veel karakter verkiest, kan opteren voor de Pavé met Leffe Bruin. Deze kaas heeft een amberkleurige korst met een goudkleurig hart, geroosterde aroma’s en geraffineerde toetsen van karamel, afkomstig van het Leffe Bruin bier. Deze belegen kaas heeft minstens drie maanden in de rijpingskelders doorgebracht en heeft daardoor een rijke en intense smaak.
De Pavé à la Leffe is ideaal bij het aperitief of als onderdeel van een kaasschotel. Enkele blokjes Pavé à la Leffe (Bruin of Blond) in een glazen kom of wat staafjes op een houten plank, vergezeld van een lekker Leffe biertje… en het aperitiefmoment is nu al geslaagd!

 

 

 

 

Leffe
volle en romige kaassmaak, typische bieraroma's Leffe blond of Leffe bruin, lichte bitterheid
Naam kaasmakerij
Kaasmakerij Passendale
Streekbeschrijving
kaasdorp Passendale, op 20 km van Ieper
Uiterlijk
rechthoekige pavé met eetbare witte of amberkleurige natuurkorst
Doorsnede
lichtgeel zuivel met kleine gaatjes
Versnijding
in dikke plakken en dan verder in staafjes voor ideale degustatie
Geur
zuivel met typische bieraroma's
Vetgehalte
29% voor Pavé à la Leffe Blond, 31% voor Pavé à la Leffe Bruin
Calorieën
358 kcal per 100 g voor Pavé à la Leffe Blond, 388 kcal per 100 g voor Pavé à la Leffe Bruin
Bewaring
4-7°C
Dranken
Leffe blond of Leffe bruin

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.