Frontieren Brokkel

Frontieren is een heerlijk smaakvolle roodzuivelkaas die gemaakt wordt ‘an de schréve’ of ‘an de frontieren’.
Dat is de West-Vlaamse benaming voor het glooiende landschap aan weerszijden van de Frans-Belgische grens.

Roodzuivelkaas, ook wel mimolette genoemd, wordt al eeuwenlang gegeten aan de grensstreek met Frankrijk. Vandaar de toepasselijke naam van de kaas: Frontieren.

Door zijn typisch oranjerode kleur onderscheidt Frontieren zich duidelijk van de Hollandse kazen. De kaas heeft een aantrekkelijke uitstraling en een volle en rijke smaak. Lekker op de boterham, in een zomerse salade of bij een Belgisch biertje!

Frontieren Brokkel heeft minimaal 18 maanden gerijpt op houten planken en heeft een karaktervolle smaak met mooie rijpingskristallen die zorgen voor een heel aangename bite.

Frontieren Brokkel
Harde kaas
karaktervol
Doorsnede
oranjerode kleur
Versnijding
in blokjes of in sneetjes
Vetgehalte
33%
Calorieën
419 kcal
Dranken
bier

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.