Dankaart

Houtlandse halfharde hoevekaas die met veel zorg bereid wordt uit rauwe melk.

Hij heeft een gewassen korst, met als resultaat een heerlijke paterskaas met uitstekend aroma. Voor deze huiskaas werd de naam afgeleid uit de straatnaam van de kaasmakerij: Dankaartsekestraat. Verder behoort deze kaas ook tot hun gamma 'kazen met een verhaal'.

Dankaart
Naam kaasmakerij
Hoeve Het Houtland
Streekbeschrijving
Het Meetjesland, land van polders en houtland. Kenmerkend ten zuiden zijn zanderige akkers omringd door talrijke knotwilgen. Dit magere land noemen we het Houtland.
Uiterlijk
broodkaas of ronde kaas van 3 kg
Versnijding
sneetjes of stuk
Geur
neutraal
Bewaring
koelkast
Tip
broodbeleg, als kaasblokje bij biertje

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.