Chimay à la Bleue

Chimay put uit zijn lange traditie in het maken van kaas en brouwen van bier voor een nieuw product dat zachtheid aan karakter koppelt.

Tijdens de rijping wordt de kaas met het Blauwe Chimay bier gewassen, wat hem een uitgesproken smaak geeft die de lichte bitterheid van de hop ideaal compenseert. Uiteindelijk verkrijgt de kaas 'à la Chimay Bleue' de sterke mout- en gistsmaak van het bier, wat zorgt voor een perfect evenwicht.

De Blauwe Chimay, het paradepaardje van de brouwerij, is een donker bier met een krachtig aroma waarvan de smaak verbetert met de jaren. Het bekoort een breed publiek met zijn geur van verse gist in combinatie met een lichte rozenachtige bloementoets.

 

 

Chimay à la Bleue

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.