Brugge Goud

Uit het huwelijk van Nazareth en Brugge Oud is deze heerlijke nieuwe kaas geboren.

Door het gebruik van de propionzuurbacterie van Nazareth en het zuursel/stremsel van de Brugge kazen krijgen we dankzij een trage rijping, een schitterende, volle, romige kaas met een fruitige, zoete toets met toch een laag zoutgehalte. Maar niet alleen de smaak van Brugge Goud verenigt het beste van Nazareth en Brugge Oud, ook zijn kleine gaten verraden een adellijke herkomst.

Brugge Goud
Harde kaas
fruitig en zoet
Naam kaasmakerij
Belgomilk
Streekbeschrijving
Moorslede, in het hart van West-Vlaanderen
Uiterlijk
rond met gele korst
Doorsnede
smedig met typische iets grotere ronde ogen
Vetgehalte
31%
Calorieën
390 kcal
Bewaring
bij een t° van maximum 7°C
Dranken
Brugse Zot of een witbier
Tip
sneetjes op het broodje, als blokjes uit het vuistje, in de heerlijkste keukenbereidingen

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.