Brugge Comtesse

Brugge Comtesse is de Grande Dame in het assortiment van de Brugge Kazen. Met haar romige textuur, ivoorkleurig hart en fruitig aroma, met toetsen van geroosterde hazelnoot, vanille en zomerfruit weet ze telkens te verrassen.

Brugge Comtesse wordt gemaakt van koemelk die helemaal natuurlijk wordt verwerkt, zonder toevoeging van natuurlijke kleurstoffen. Dat geeft het zuivel haar edele, bleke kleur. Bijzonder is dat de kaas korter gepekeld wordt, waardoor ze minder zout bevat dan anderen in haar soort. Daarenboven is ze van nature lactosevrij.

De kaasmeesters moeten wel veel aandacht schenken aan deze nobele dame. Tijdens het rijpingsproces van 7 maanden moet ze herhaaldelijk geborsteld en gekeerd worden. Luchtvochtigheid en temperatuur worden nauwkeurig gecontroleerd. Alleen op die manier ontwikkelt ze haar specifieke fruitigheid en smeuïge textuur. Het maakt van Comtesse een unieke kaas met eindeloze mogelijkheden.

Brugge Comtesse
Harde kaas
royale, veelzijdige smaak met toetsen van geroosterde hazelnoot, vanille en zomerfruit
Naam kaasmakerij
Milcobel
Streekbeschrijving
Moorslede, in het hart van West-Vlaanderen
Uiterlijk
Haar diepblauwe vliesbekleding beschermt de kaas en verwijst naar de luxueuze fluwelen gewaden van de gravinnen van Vlaanderen. Maar ook de link met Brugge “die scone” is nooit veraf.
Doorsnede
romige textuur met edele, bleke kleur
Versnijding
in blokjes of sneetjes
Geur
fruitig
Vetgehalte
28,8%
Calorieën
385 kcal
Bewaring
max. 7°C
Tip
Ze doet het uitstekend bij het aperitief, maar ook op de boterham of in een frisse salade kan ze haar mannetje – of in dit geval: vrouwtje – staan. Ze combineert daarnaast goed met zongerijpte vijgen, lichtzoete chutneys en aardse wortelgroenten.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.