Brugge Comtesse

Brugge Comtesse wordt ook wel de Grande Dame genoemd in het assortiment van de Brugge kazen. De kaas heeft een romige textuur, een ivoorkleurig hart en een blauwe korst. Ze heeft een fruitig aroma met toetsen van geroosterde hazelnoot, vanille en zomerfruit. Daarnaast is ze deze kaas gemaakt van 100% Belgische weidemelk.

Deze kaas vraagt flink wat aandacht van de kaasmeesters. Tijdens het rijpingsproces van zeven maanden moet deze dame regelmatig geborsteld en gekeerd worden. Ook de luchtvochtigheid en de temperatuur worden nauwlettend in de gaten gehouden. Op deze manier wordt de fruitigheid en de smeuïge textuur bekomen. Bijzonder aan de kaas is dat ze korter gepekeld wordt, waardoor ze minder zout bevat dan haar soortgenoten. Bovendien is ze nog eens van nature lactosevrij. Deze kaas is te verkrijgen vers van het mes bij de kaasspeciaalzaak of in blok in de supermarkt.

Kwaliteit

Kazen van bij ons zijn gegarandeerd van topkwaliteit. Daar zorgt een systeem van voorzorgsmaatregelen en strenge controles doorheen de hele keten voor. Ook jij kan er bij de aankoop voor zorgen dat de kwaliteit van je stukje kaas optimaal blijft. Koop gekoelde producten zoals zuivel pas helemaal op het einde van je winkelbezoek. Gebruik een koeltas of koelbox als je inkopen doet en berg je boodschappen thuis meteen op. Tot slot is het belangrijk om kaas op de juiste manier te bewaren.

Bereiding

Brugge Comtesse is lekker op de boterham, bij het aperitief of in een salade, maar het is ook een dankbaar ingrediënt om te verwerken in gerechten. Ze is bijzonder goed te combineren met zongerijpte vijgen en aardse wortelgroenten. Als je gaat koken met kaas, is het belangrijk om te weten welke kazen ideaal zijn om te smelten en hoe je bijvoorbeeld kaas makkelijk kan raspen. Daarom bundelden we hier enkele basistips om te koken met kaas.

Voedingsinformatie

Kaas bevindt zich in de lichtgroene zone van de voedingsdriehoek en draagt in de aanbevolen hoeveelheid bij tot een gezonde voeding. Het is een goede bron van hoogwaardige eiwitten en calcium. Deze essentiële voedingsstoffen dragen bij tot de ontwikkeling en het onderhoud van onze spieren en onze botten. Meer weten? Lees hier alles over kaas in een gezonde voeding.

Bewaring

Kaas op een correcte manier bewaren is nodig voor een optimale smaakbeleving en om bederf tegen te gaan. Kaas bewaren in de koelkast is al een goed begin. Hoe en hoelang kan je kaas bewaren? En kan je kaas invriezen? Je leest het allemaal in onze bewaartips.

Producent
Milcobel

Kaastype
Harde kaas

Melktype
Gepasteuriseerde koemelk

Smaak
Andere smaken