Bon Vivant Wit

Een Bon Vivant is een echte levensgenieter. Hij houdt van het goede leven en gaat op zoek naar unieke, ambachtelijke produkten. Hij mijdt de industrieel geproduceerde etenswaren en stelt zich enkel tevreden met het allerbeste dat de natuur te bieden heeft.

De Bon Vivant Wit-Blanc is het resultaat van handmatig werk tijdens de verschillende stappen van het ambachtelijk kaasmaakproces.
De allerbeste melk wordt gewonnen in de melkstal. De melkkoeien grazen in de vruchtbare poldervlakten van De Moeren, een klein dorpje gelegen in Bachten de Kupe, vlakbij de Franse grens op een boogscheut van Veurne.

De kaasmelk wordt in open kaasbakken aangerijkt met stremsel en zuursel waarna de bekomen wrongel gevormd wordt tot een rond kaasje van net geen 2 kg.
De kazen worden gerijpt op houten planken. Na enkele weken ontstaat op natuurlijke wijze de witbebloemde korst.
De Bon Vivant Wit-Blanc is zeer zacht van smaak, lekker romig en een aanrader voor jong en oud!
 

Bon Vivant Wit
Zachte kaas
vol, romig mondgevoel
Naam kaasmakerij
De Moerenaar
Streekbeschrijving
de Moeren tegen de Franse grens
Doorsnede
zachte witgele textuur met kleine ogen
Geur
licht prikkelend
Vetgehalte
26%
Calorieën
329 kcal
Bewaring
tussen 0°C en 7°C

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.