Bon Vivant Rood
Een Bon Vivant is een echte levensgenieter. Hij houdt van het goede leven en gaat op zoek naar unieke, ambachtelijke produkten. Hij mijdt de industrieel geproduceerde etenswaren en stelt zich enkel tevreden met het allerbeste dat de natuur te bieden heeft.
De Bon Vivant Rood is het resultaat van handmatig werk tijdens de verschillende stappen van het ambachtelijk kaasmaakproces.
De allerbeste melk wordt gewonnen in de melkstal. De melkkoeien grazen in de vruchtbare poldervlakten van De Moeren, een klein dorpje gelegen in Bachten de Kupe, vlakbij de Franse grens op een boogscheut van Veurne.
De kaasmelk wordt in open kaasbakken aangerijkt met stremsel en zuursel waarna de bekomen wrongel gevormd wordt tot een rond kaasje van net geen 2 kg.
De kazen worden gerijpt op houten planken en 6 maal manueel gewassen met roodbacterie en verdunde pekel.
Tijdens het rijpingsproces van 5 weken ontstaat geleidelijk de mooie rode natuurkorst en krijgt de kaas zijn gewenste pittige en volle smaak.





