Blancefloer

Houtlandse magere hoevekaas.

De naam is afkomstig van de Asseneedse toneelgilde 'Floris en de Blancefloer' naar een gelijknamige liefdesroman uit de Middeleeuwen. Met onze Blancefloer of witte bloem maken we de link met het lage vetgehalte, dus een bleke kleur. Door de typische kenmerken van een gewassen korst is dit een malse kaas. Deze kaas past in het rijtje van het gamma 'Kazen met een verhaal' die hoeve het Houtland rijk is.

Blancefloer
Naam kaasmakerij
Hoeve Het Houtland
Streekbeschrijving
Het Meetjesland, land van polders en houtland. Kenmerkend ten zuiden zijn zanderige akkers omringd door talrijke knotwilgen. Dit magere land noemen we het Houtland.
Uiterlijk
platte broodkazen van 2,5 kg
Versnijding
sneetjes of stuk
Geur
neutraal
Bewaring
koelkast
Tip
broodbeleg en als aperitiefhapje

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.