Kwaliteitsvolle kazen van bij ons

Kazen van bij ons zijn gegarandeerd van een onberispelijke kwaliteit. Daar zorgt een systeem van voorzorgsmaatregelen en controles voor doorheen de hele keten.

Strikt gecontroleerde melk

Het belangrijkste basisproduct voor kaas is melk. De melk moet altijd vers en van uitstekende bacteriologische kwaliteit zijn. Melk ondergaat verschillende controles voor ze in de kaasfabriek gebruikt wordt. De melk die nu gebruikt wordt voor kaas is IKM-gelabeld. IKM staat voor Integrale Kwaliteitszorg Melk. Dat wil zeggen dat de kwaliteit van de melk in elke fase, productie en transport wordt gewaarborgd.

In de kaasfabriek

In de fabriek gaat het om eisen over de kwaliteit van de grondstoffen, de inrichting van het bedrijf, onderhoud van de installaties, bereiding en hygiëne. Deze eisen zijn gebaseerd op het internationale kwaliteitsborgingsysteem Hazard Analysis Critical Control Point (HACCP).

Na de bereiding

Na de bereiding worden de kazen gecontroleerd op samenstelling (vet-, vocht- en zoutgehalte), verontreinigingen, vorm en doorsnede. Ook eigenschappen zoals smaak en geur worden getest. Met een kaasboor wordt een monster genomen om te analyseren. De luchtbelletjes moeten verdeeld zijn over de kaas, de kleur van het zuivel moet uniform zijn en het monster moet aangenaam geuren en lekker smaken.

Als de kaas aan al deze voorwaarden voldoet, mag ze in de distributie worden verspreid. De kaas die niet voldoet aan alle kwaliteitseisen, maar toch geschikt is voor consumptie, kan verwerkt worden tot smeltkaas.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.