Kazen van bij ons

Cheese lovers, deze 4 kaaswinkels moet je echt bezoeken!

Situatieschets: een tijdje geleden ging je op vakantie naar een ver land. Je had er alles. Het weer was  perfect, niet te warm en niet te koud. Je kon er genieten van de zee, natuur, cultuur en het eten was ronduit ge-wel-dig! Of toch bijna...

Want na enkele dagen begon het je te dagen. Bij het ontbijt kreeg je steevast mierzoete opties voorgeschoteld. En ook ’s middags voelde je een nadrukkelijk gemis. Kaas natuurlijk! Als echte Belgen missen we op vakantie weinig dingen, behalve misschien onze poes en dat heerlijk stukje lievelingskaas.

We feel you. En we hebben bovendien een oplossing…

Vakantie in eigen land

Saai? Niks saai! Zeker niet nu de prijs voor mooiste kaastoog van België net werd uitgereikt. Maar liefst 4 kaaswinkels ontvingen de bekroning en zijn dus de moeite van een bezoek waard.

Grappe de raisins – Knokke

Deze zaak kreeg de bekroning ‘Mooiste kaastoog’ omwille van het grote aanbod heerlijke Belgische kazen die mooi gepresenteerd liggen in de winkel. Bovendien zijn er ook proevertjes. In de toog liggen heerlijke lokale kazen zoals Keiems bloempje, Damse Mokke en Brugse Blomme. Grappe de raisin heeft ook een biologisch kaasaanbod. De winkel biedt zelfs een receptboekje aan met kazen van bij ons en hoe je ermee aan de slag kan. Onze mystery shopper zag geen verbeterpunten voor deze schitterende toog.

Hildes Kaasboetiek – Deinze

Ook Hildes Kaasboetiek uit Deinze ontving de mooie bekroning. Hilde heeft een fantastische kaasafdeling met een aparte toog voor kazen van bij ons. Hilde is gespecialiseerd in kazen die recht van bij de boer komen en er ook gemaakt worden. Het aanbod varieert van week tot week en je kan er echte speciale kazen proeven. Uitdaging troef dus voor kaasliefhebbers. Ben je het noorden even kwijt, kan je trouwens altijd advies vragen aan Hilde die werkelijk alles over kaas lijkt te weten.

Spar – Lichtaart

De Spar van Lichtaart won de prijs mooiste kaastoog omwille van de netheid en de creatieve inrichting van de kaastoog. Met kazen zoals Brugge jong, Westmalle trapistenkaas en pavé d’Ostende scoort de zaak op smaak. Pluspunt: er zijn meerdere proevertjes in de zaak. Een laatste pluspunt: de winkel heeft een mooi bieraanbod en toont klanten maar al te graag met welk soort bier ze hun favoriete kaas kunnen drinken.

Le Herve du Vieux Moulin  - Herve

De kaastoog van Le Herve du Vieux Moulin werd uitgeroepen tot Le Meilleur Comptoir de Fromages 2019 omdat de zaakvoersters, dochter Elodie en haar moeder, veel aandacht spenderen aan de presentatie en hun aanbod van Belgische kazen. Ze hechten belang aan het in de kijker zetten van Belgische kazen, waarbij ze ernaar streven om een aanbod van Belgische streekkazen te hebben uit iedere provincie. Ze gaan regelmatig op bezoek bij lokale streekproducenten in Wallonië en Vlaanderen om er hun selectie te maken.