3x lekkere bento-box ideeën met kazen van bij ons

3x lekkere bento-box ideeën met kazen van bij ons

Silvia Gunadi heeft haar hart verloren aan Japan, en dat merk je. Als je haar winkeltje binnenstapt, vallen de kleurrijke, schattige ‘kawaii’ spulletjes meteen op.

Van kommetjes tot kleurrijke brooddozen. De Japanse brooddozen of bento-boxen zijn de eye catchers van de winkel en dat is niet toevallig. Silvia is specialist in de bento-techniek, de Japanse kunst van de verfijnde lunchbox.

In Japan voeren moeders een heuse competitie om het mooiste lunchpakket te voorzien voor zoon- of dochterlief. De lunchtrommel kent verschillende compartimenten en bestaat uit drie delen: koolhydraten, proteïnen en groenten en fruit. Een box kan er elke dag anders uitzien maar is elke keer weer een kunstwerkje. Voor Silvia staat bento gelijk aan creativiteit. Elke dag bereidt ze dan ook een andere bento, altijd met een eigen uniek karakter.

Silvia Gunadi

Moeder-dochter moment

Voor Silvia is bento niet alleen een creatieve uitlaatklep maar ook een manier om tijd te spenderen met dochter Phoebe. Zo beslissen ze samen hoe de lunch er de volgende dag zal uitzien. Een tekening van dochterlief is vaak een inspiratiebron. Al heeft Phoebe niet op elk aspect even veel inspraak. Zo moet een bento-box in de eerste plaats gezond zijn. Een gebalanceerde en voedzame lunch staat centraal.

"Mijn bento’s zijn altijd heel persoonlijk, ik steek er elke keer een stukje van mezelf in."

Geen typische bokes met kaas

Waar in Japan steevast rijst wordt gebruikt, wisselt Silvia ook af met brood. Haar bento’s beschrijft ze dan ook als een fusie van culturen. “Met een boterham met kaas kan je ook echt creatief zijn”, vertelt ze. Zo wordt een plakje kaas gemakkelijk een contour. Denk bijvoorbeeld aan een gezicht, een ster of bloem. Een gewoon boke met kaas wordt met de bento-techniek een heerlijk kunstwerkje. Vandaag maakt ze drie verschillende bento’s met Belgische kazen: Nazareth Classic, Passendale Classic en Brugge Jong.

Bento met Nazareth Classic

Voor haar man, een wetenschapper, maakt ze een bento met als thema Mars. Ingrediënten: Nazareth Classic, paprikapoeder, kurkuma, broccoli, sesamzaad, brood en nori (zeewier).

Bento met Passendale Classic

Voor dochter Phoebe, een grote dierenvriend, maakt ze een bento waarin haar liefde voor de kat centraal staat. Ingrediënten: Passendale Classic, brood, druiven, blauwe bessen, frambozen, komkommer, wortel en nori.

Bento met Brugge Jong

Omdat ze een muziekliefhebber is, maakt ze voor zichzelf een bento met prachtige pianotoetsen. Ingrediënten: Brugge Jong, sla, aardbeien, brood, paprikapoeder en nori.

De smaak te pakken? Ontdek hier nog meer kazen met karakter

Zacht, halfhard, hard, blauwgeaderd… in onze kaaszoeker vindt ieder z’n ding. Je vindt ook heel wat heerlijke biokazen in de winkel. Koop jij kaas graag rechtstreeks bij een hoeve in jouw buurt? Je vindt hier alle hoeveverkooppunten.

Wat zijn jouw favoriete Belgische kazen? Laat het ons weten via Facebook, Twitter of Instagram met #lekkervanbijons. Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en volg ons ook op Pinterest, YouTube of schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.