Preiteler Jurgen in het veld
Verhaal

De lekkerste prei komt van dichtbij: op bezoek bij preiteler Jurgen

Preiteler Jurgen doet z’n stiel met hart en ziel. Duik mee in het verhaal achter z'n preibedrijf. 

Lees meer
Beeldverhaal verpakkingen
Duurzaamheid

Zin of onzin van verpakkingen rond groenten en fruit

Prof. dr. ir. An Vermeulen, directeur bij Pack4Food, legt uit waarom bepaalde groenten en fruit verpakt worden.

Lees meer
Gevulde butternut
Kooktips

5 soorten pompoen en wat je ermee kunt doen

Welke pompoensoorten worden er bij ons geteeld? En wat zijn hun toepassingen?

Lees meer
Baba Ganoush met flatbread
Kooktips

Zo tover je restjes groenten om tot nieuwe gerechten

Creatief koken met restjes groente is makkelijker dan je denkt. Vind hier tips en recepten.

Lees meer
Tomatenteler Mitch Vermeiren
Verhaal

Tomatenteler Mitch: “Drijvend zonnepanelenpark verwarmt onze serres.”

Wij nemen je mee achter de schermen van het glastuinbouwbedrijf van Mitch en z’n familie.  

Lees meer
Een opgevulde puntpaprika met roomkaas en kruiden ligt op een houten snijplankje. Er werden rolletjes van gesneden en vastgeprikt met een stokje om het aperitief in stijl te starten. Voor de garnering en de kleur voegde we nog enkele verse blaadjes basilicum toe.
Kooktips

Wat je moet weten over de zoete puntpaprika

Van de aankoop tot het klaarmaken ervan: we delen 5 handige weetjes over deze groente.

Lees meer
Aspergeroomsoep
Kooktips

Hoe je aspergesoep nóg lekkerder kunt maken

Wil je ook zelf aspergesoep maken, maar weet je niet goed hoe eraan te beginnen?

Lees meer
Een ovenschotel gevul de goud! Zo ziet hij er eigenlijk een beetje uit. De ovenschotel is bestaat nl uit kleine aardappelen, kikkererwten en bloemkoolroosjes. We dienen hem op met een heerlijk sausje op basis van tahini. Alles afgewerkt met groene snippers van de peterselie.
Kooktips

Bloemkool in de oven: zo veelzijdig, da’s niet te geloven

Zin in bloemkool uit de oven? Doe hier inspiratie op met onze recepten met bloemkool van eigen bodem.

Lees meer
Een rijkgevulde salade staat klaar op tafel. Het witte bord is gevuld met sla, gekookte eitjes, stukjes asperges en kaasschilfers. Dat is de lente proeven in je bord, als je het mij vraagt!
Kooktips

Asperges schillen: de 5 meest gegoogelde vragen

We verzamelden hier enkele topics over het schillen van asperges die de Belg het meest in Google opzocht.

Lees meer
Jeroen Pompoen - Jeroen en Ilse
Verhaal

Voor pompoenen, groot en klein, moet je bij Jeroen Pompoen zijn

Jeroen en Ilse runnen samen tuinbouwbedrijf Jeroen Pompoen. Duik mee in hun verhaal.

Lees meer
Bloemkoolsoep
Kooktips

Tips en recepten om de lekkerste bloemkoolsoep te maken

Hoe je heerlijke bloemkoolsoep maakt en hoe je ze een originele twist geeft? Dat ontdek je hier.

Lees meer
Taco met gepaneerde visreepjes en frisse witloofsalade
Kooktips

Witloofsalade maken: inspiratie voor meer variatie

Ben jij ook fan van witloofsalade en zijn tips voor meer variatie altijd welkom?

Lees meer
De lasagne staat op tafel in een glazen doorzichtige ovenschotel. Hij is aangesneden zodat je mooi de laagjes ziet van pasta, groenten en saus. De portie die is uitgeschept ligt op een bordje er naast.
Kooktips

Snijbiet, een vergeten groente om te onthouden

Snijbiet is een bladgroente die je in verrassend veel gerechten kan verwerken. Check onze tips.

Lees meer
Er staat een ovenschotel op een houten plank, op de tafel. Er ligt een lepel naar de ovenschotel die gevuld is met een lasagne van witloof, ham, kaas en aardappelen. Er ligt ook een coraalroze servette bij.
Kooktips

Herfsthelden uit Vlaamse velden

Onze groentetelers voorzien ons elk seizoen van een ruim aanbod aan groenten. Dat is in de herfst niet anders.

Lees meer
Tartaar van rode biet met witloof, rosbief en mieriksworteldressing
Kooktips

Geniet van rode biet: recepten die je geprobeerd moet hebben

Rode biet is enorm veelzijdig. Rauw, gekookt, geroosterd, als aperitiefhapje of zelfs in je dessert.

Lees meer