Witloof van Grondwitloof Dewinter
Productinformatie

Aan tafel met traditionele streekproducten: grondwitloof, geitenkaas en mosterd

Ontdek drie streekproducten die al decennialang de Vlaamse keuken op smaak brengen: grondwitloof, rauwmelkse geitenkaas en Gentse Tierenteyn-mosterd.

Lees meer
Blauwe bessen
Productinformatie

Bio voor beginners: een praktische gids

Ontdek wat bio is, hoe je biologische producten herkent en waar je kunt kopen.

Lees meer
Goedgevulde club sandwich met lamsvlees en rauwkost. Gepresenteerd op een bord met middenin een prikker, klaar om op te eten.
Kooktips

Hoe hou je gerechten met lamsvlees licht?

Lamsvlees wordt vaak geassocieerd met zware gerechten, maar je kunt het ook verfijnd en licht bereiden. 

Lees meer
Silsomhof
Verhaal

’t Silsomhof: een boerderij met hart voor mens en dier

Lokaal vlees met een verhaal? Bij ’t Silsomhof zorgen ze met liefde voor de dieren en dat proef je.

Lees meer
Ragout van konijn
Kooktips

Wat is ragout van konijn en hoe maak je dit gerecht?

Ragout van konijn is een klassieker, maar een die helemaal past in de moderne keuken. 

Lees meer
Op een taartrooster liggen 6 koekjes af te koelen. Het zijn koekjes van cinnamon rolls, een nieuwe versie om te genieten van deze heerlijke en kruidige zoetigheid. Op de koekjes is frosting gespoten op basis van roomkaas.
Kooktips

Wat zijn cinnamon rolls en hoe maak je ze?

Heb je zin om zelf kaneelrolletjes te maken? Met onze tips en recepten loopt alles op rolletjes!

Lees meer
Man koopt melk in de supermarkt
Productinformatie

5 misvattingen over bio: ontdek hoe het echt zit

We checken 5 veelgehoorde misvattingen over bio. Ontdek wat er wel geldt voor bioproducten.

Lees meer
Belgische peperkoek
Productinformatie

Aan tafel met traditionele streekproducten: Belgische peperkoek

Culinair erfgoed én een lekkere snack: ontdek alles over Belgische peperkoek.

Lees meer
Witte wijn in glazen
Productinformatie

Een warm hart voor ‘cool climate wines’

Wat zijn cool climate wijnen? En wat is het verschil tussen wijnen uit warme en koele klimaten? 

Lees meer
Kip curry in de wok
Kooktips

Hoe maak je kip curry en hoe geef je ‘m een lokale toets?

We vertellen je hoe een heerlijke kip curry bereidt met kip en andere ingrediënten van eigen bodem.

Lees meer
Leghennenhoudster Vicky
Verhaal

Van kleuterklas naar kippenstal: het verhaal achter de eitjes van Bio-ei-Korbol

Hoe een kleuterjuf leghennenhoudster werd: lees Vicky’s inspirerende verhaal.

Lees meer
Den Boogerd - schapen
Verhaal

Den Boogerd wint BioVLAM 2025: biologische hoogstamboomgaard bekroond

De hoogstamboomgaard uit Zelem wist zowel de vakjury als het publiek het meest te overtuigen.

Lees meer
Groenteburgers met pompoen en broccolini
Kooktips

Broccolini of bimi: niet zomaar een minibroccoli

Broccolini vraagt weinig voorbereiding en is zo klaar. Benieuwd? Wij geven je handige tips. 

Lees meer
De galette van tomaten ligt op de tafel op een wit boterpapiertje. Hij is mooi gebakken en er is een stukje van gesneden. Er staat een basilicumplantje langs, alsook een flesje gouden olijfolie.
Kooktips

Hoe maak je hartige taart? 5 vaakgestelde vragen beantwoord

We vertellen je alles wat je moet weten als je zelf een hartig taartje wil maken.

Lees meer
HOP Gastrobar
Verhaal

Bram van Hop Gastrobar: "Food- en beerpairing is niet zomaar een trend voor mij.”

Chef Bram Verbeken van Hop Gastrobar vertelt over zijn passie voor lokale producten en bieren. 

Lees meer