Koken voor grote groepen zonder je cool te verliezen

Koken voor grote groepen zonder je cool te verliezen

Een tafel vol eten en vrienden of familie op bezoek. Niets zo gezellig! Maar koken voor een groot gezelschap kan een uitdaging zijn. Als je het goed aanpakt, hou je het behapbaar en overzichtelijk voor jezelf. Met deze tips leer je koken voor een grote groep als een echte pro.

5 tips om lekker te koken voor grote groepen

Koken voor een groep vraagt planning en kost meer tijd. Hoe pak je het aan? Voorkom een heleboel stress met deze tips.

Maak een planning en begin op tijd

Planning is het sleutelwoord! Maak lijstjes. Hoeveel gasten verwacht je? Welke gerechten wil je maken en in welke volgorde? Welke ingrediënten heb je nog voldoende op voorraad, in de diepvries en wat moet je nog kopen? Heb je voldoende bestek, borden, glazen…? Decoratiemateriaal?

Doe zoveel mogelijk vooraf

Vermijd stress en maak zoveel mogelijk van de (bij)gerechten op voorhand. Een goede ‘mise-en-place’ is goud waard! Zo hoef je op het moment zelf het gerecht verder af te werken. Ga bijvoorbeeld voor koude hapjes, een quiche of een ovenschotel. Ook een buffet met warme, koude gerechten, salades… is ideaal.

Melanzane alle parmigiana met spinazieslaatje

Hou het eenvoudig

Maak het jezelf makkelijk en kies voor eenvoudige gerechten. De oven is je beste kookmaatje voor makkelijke gerechten voor grote groepen. Aan een kaasschotel of kaasfondue heb je niet veel werk.

Kook met seizoensproducten van bij ons

Ga aan de slag met ingrediënten die net van het veld komen of producten die nu op hun best zijn. Ze zijn goedkoper en van topkwaliteit. Check onze seizoenskalenders en ontdek welke groentenfruit en vissoorten nu overheerlijk zijn. Voor alles wat lekker is, vind je in de winkel een even lekkere bioversie. Of koop je ingrediënten recht van bij de boer. En, traditionele streekproducten? Die houden van elke tafel én van gerechten voor grote groepen.

Hou rekening met je tafelgenoten

Wanneer je moet koken voor een grote groep, is er altijd wel iemand die vegetarisch eet of een lactose-intolerantie heeft. Hoe hou je rekening met de wensen van je tafelgenoten zonder dat je 3 verschillende gerechten moet klaarmaken? Ga op zoek op naar een recept dat beide kunnen eten en bereid het voor de hele groep.

De smaak te pakken? We hebben nog meer makkelijke desserts die je moeilijk kan weerstaan.

Deel jouw recepten voor grote groepen met ons!

Wat serveer jij als je moet koken voor een grote groep? Of heb je zelf nog tips? Laat het ons weten via Facebook, Instagram of Twitter met #lekkervanbijons.

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en volg ons ook op PinterestYouTube of schrijf je in op onze nieuwsbrief!