13 recepten voor bruschetta die net een beetje anders zijn

13 recepten voor bruschetta die net een beetje anders zijn

Een bruschetta (spreek uit als brusketta) is het ideale aperitiefhapje. Snel klaar, eenvoudig en o zo lekker! Bovendien kan je het grotendeels vooraf klaarmaken. Zo kan je zo veel mogelijk tijd doorbrengen bij je gasten. Handig! 

Welk brood gebruik je voor bruschetta?

Bruschetta zijn ideaal om een restje brood op te maken. Snijd het brood in plakken van zo’n 1,5 cm en rooster het even onder de grill of op de BBQ. Zo zal de buitenkant heerlijk krokant blijven terwijl de kruim binnenin nog zacht blijft. Als je brood geroosterd is, ga je er even over met teentje knoflook. Ziezo, de basis voor je bruschetta is klaar.

Dé klassieker: Italiaanse bruschetta

Nu het brood klaar is, kunnen we beginnen aan het echte werk: de toppings. Dé klassieker onder de bruscetta is ongetwijfeld de bruschetta met tomaten. Wil je een traditionele Italiaanse bruschetta maken volgens de regels van de kunst? Ga dan voor rijpe vleestomaten of pruimtomaten. Ontvel de tomaten en verwijder zoveel mogelijk van de zaadjes. Mag het allemaal wat losser? Dan kan je op perfect voor kerstomaatjes gaan. Die hoef je natuurlijk niet te ontvellen.