Witloof van van bij ons

Witloof wijze weetjes

Ontdek alles over witloof

  • Witloof werd voor het eerst in Brussel geteeld, in een kelder in Schaarbeek.
  • Witloof (cichhorium Intybus var. foliosum) behoort tot de familie van de cichorei-achtigen.
  • Witloof wordt in het donker geteeld. Hoe meer licht witloof te zien krijgt, hoe groener de top en hoe bitterder de smaak.
  • Witloof wordt ook wel eens het “witte goud” genoemd.

Wist je dat de Belg met een gemiddelde van 4 kg per jaar de grootste witloofconsument ter wereld is?

  • Er bestaat ook een rode witloofsoort onder de naam roodloof. Bij het koken of stoven gaat de rode kleur grotendeels verloren. Roodloof? Toverloof!
  • Witloof is de lievelingsgroente van heel wat fijnproevers omdat ze een wat bittere smaak heeft. Chef-kok Felix Alen wijdde er zelfs een boek aan: “Witloof from Belgium.”
  • Witloof is supergezond en is rijk aan voedingsvezels.
  • Witloof is het hele jaar door beschikbaar. Door te variëren in de bereidingswijzen, kan je ook met witloof zorgen voor aangepaste seizoensgerechtjes.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.