Wat je moet weten over witloof

Wat je moet weten over witloof

Witloof is een echte topgroente van bij ons. Geen wonder dat het vaak het witte goud wordt genoemd. Wat is het verschil tussen hydroteelt en witloof uit volle grond? Hoe maak je het klaar en hoe bewaar je witloof het best? Lees er hier alles over.

Witloof: 3x streekproduct, 1x topgroente

Wist je dat witloof voor het eerst in het Brusselse geteeld werd? Dat gebeurde in de 19de eeuw toen men ontdekte dat chicoreiwortels die lang in een donkere schuur liggen, scheuten witloof krijgen. Witloof uit volle grond verspreidde zich daarna over het hele land. Dankzij de verbeterde teelttechniek werd het witloof ook groter en lekkerder.   

Witloof telen kan op twee manieren:

  • Het Brusselse grondwitloof, het Brabants grondwitloof en de grondwitloof uit de Denderstreek worden in volle grond geteeld en zijn alle drie erkende traditionele streekproducten.
  • Hydroteelt maakt geen gebruik van grond. Het witloof groeit op basis van water waaraan de nodige voedingsstoffen worden toegevoegd.

Wil je nog meer weten over witloof? Lees dan snel onze wijze weetjes over witloof

Witloof klaarmaken: meer dan alleen gestoofd witloof...

Gestoofd witloof en witloof met ham en kaassaus zijn twee lekkere gerechten met witloof die iedereen wel kent. Echte klassiekers dus. Witloof klaarmaken kan je ook op veel andere manieren.

Overtuig de kids met deze gerechten met witloof

Kinderen en witloof zijn niet altijd de beste vriendjes. Dat zal snel veranderen met de volgende recepten. Maak ze samen klaar en presenteer de gerechten daarna op een leuke manier. De pizza met witloof is onze favoriet. En als ze de smaak te pakken hebben met deze recepten, moet je zeker onze andere kindvriendelijke recepten met witloof eens proberen.

Witloof bewaren doe je zo

Hoe bewaar je witloof het best en hoe lang blijft het houdbaar? Kan je witloof invriezen? Witloof bewaren doe je met deze tips. 

Deel je recepten met ons!

Ken jij nog meer lekkere gerechten met witloof? Laat het zeker weten via FacebookInstagram of Twitter met #lekkervanbijons.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.