Preisoep maken? Probeer een van deze tips!

Preisoep maken? Probeer een van deze tips!

Een dampend kommetje verse soep smaakt altijd. En het leukste is: soep is helemaal niet moeilijk om te maken. Neem nu preisoep, een overheerlijk soepje dat je snel én voordelig op tafel kan toveren. Meer weten? Wij vertellen hoe je de perfecte preisoep klaarmaakt.

Preisoep: het klassieke recept

Preisoep maken is eenvoudig. Het klassieke recept voor preisoep bestaat uit slechts een aantal stappen. Bovendien heb je weinig ingrediënten nodig.

  • Enkele verse preistengels, in ringen gesneden
  • Een grofgesneden uitje
  • Een aardappel om de preisoep te binden
  • Groentebouillon
  • Preisoep kruiden doe je met peper & zout

Belangrijk is om de prei eerst samen met de ui kort aan te stoven in wat boter. Zo zullen de groenten meer smaak afgeven dan dat ze meteen gekookt worden in de soep. Let wel op dat de preiringen niet bruin worden tijdens het stoven.

Pimp je preisoep

Graag een extraatje in je preisoep? Probeer dan een van deze tips:

  • Zelfgemaakte croutons. Gebruik oud brood dat je in blokjes snijdt. Bak 10 minuutjes in een voorverwarmde oven van 130°. Besprenkel daarna eventueel met olijfolie en kruiden, of bak stukjes look mee in de oven voor extra smaak.
  • Zelfgemaakte kaascroutons. Maak eerst gewone croutons van brood. Rasp daarna oude kaas over de broodblokjes en zet ze opnieuw in de oven. Schud regelmatig even op.
  • Je kan room of melk toevoegen om een romige preisoep te maken.
  • Gebruik het wit én het groen van prei en maak er een tweekleurige preisoep van. Mooi & zero waste!
  • Een paté van ham. Neem enkele dunne sneetjes gekookte ham en mix deze in de blender met wat room. Voeg een lepeltje paté toe in elke kom preisoep.
  • Krokante spekjes. Neem gezouten spek en snijd dit in fijne stukjes. Bak deze lekker krokant op en voeg toe aan elk soepkommetje.
  • Een beetje room en garnalen geven de klassieke preisoep een feestelijke toets.
  • Preisoep met kruidenkaas is een hemelse combinatie. Kies een kruidenkaas die je lekker vindt en roer deze door de soep na het doorkoken.
  • Een lepeltje sherry in elke soepkom geeft een extra smaakboost.

Ga je preisoep maken?

Heb jij nog smakelijke tips om preisoep te maken of te pimpen? We horen het graag van je op Instagram, Facebook of Twitter met #lekkervanbijons.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.