Hoe scoorde Eva Daeleman op de groentetest?

Eva Daeleman heeft geen introductie nodig. Voor wie toch twijfelt: Eva is de vrolijke, witblonde presentatrice van MNM. Ze heeft twee boeken uit en een eigen yoga-studio in hartje Mechelen. En sinds ze eerder dit jaar een weeklang in de keuken stond met Sofie Dumont weten we ook dat ze geen mal figuur slaat aan het fornuis. Elke dag kookt ze met krakend verse producten. Eva Daeleman deed de groentetest en wij zijn benieuwd naar het resultaat.

Eva Daeleman

Hoe ging de groentetest Eva?

“Ik ben net klaar. Dat ging makkelijk. Volgens de groentetest eet ik meer dan 300 g groenten per dag. Joepie!”

Ben je verbaasd over je score?

“Niet zo, want groeten zijn een echt feest voor me. Bovendien eet ik voor 90% vegan.”

Wat zijn je favoriete gerechten?

“Vooral soep. Ik eet heel graag soep. Soep is gewoon kei-handig. Ik maak minstens tweemaal per week een grote portie.”

Wat staat er nog op je menu?

Ovenschotels vind ik ook geweldig. Net als soep zijn ze superhandig. Ik doe er alles in. En weet je wat er nog goed aan is? Je kan er de volgende dag ook nog van genieten. Zelfs koud blijven ovenschotels lekker.”

Heb je een specifieke ovenschotel in gedachte?

“Een vaste waarde is een groentelasagne. Ik maak graag groentelasagne met laagjes zoete aardappel, courgette, aubergine en tomatensaus. Ook pompoen in de oven met komijnzaadjes is heerlijk!” 

Wat mogen we als lunch serveren?

“Oh, lenterolletjes, zonder de minste twijfel. In lenterolletjes verwerk ik graag seizoensgroenten. En dat hoeven niet per se lentegroenten te zijn (lacht). Ook in de herfst is het aanbod perfect. En spaghetti, daar krijg ik nooit genoeg van. In de saus is er plaats genoeg voor heel veel groenten.”

Is er plaats voor groenten bij het ontbijt?

“Absoluut, smoothies zijn daarvoor ideaal. Ik maak 's ochtends regelmatig een smoothie met komkommer, spinazie, gember en citroen. Soms ook met selder.”

Dat is een sterke start van de dag.

“Yép!”, grinnikt Eva.

Doe de groentetest!

Om je fit en gezond te voelen zijn groenten superbelangrijk. Doe de groentetest en ontdek of jij voldoende groenten eet. 

Probeerde jij een van onze recepten? Of heb je nog een recept of tips die je graag met ons wil delen? Laat het dan zeker weten via onze Facebook-pagina, op Twitter of via een leuke foto op Instagram met #lekkervanbijons!

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.