gevulde paprika

Hoe je de lekkerste gevulde paprika maakt

Gevulde groenten, dat is meer dan alleen tomaat-garnaal. Gevulde paprika is het ultieme bewijs. En of je nu watertandt bij de gedachte van gevulde paprika met gehakt of jouw gevulde paprika vegetarisch houdt, wij hebben het recept voor jou. Volg onze tips en recepten en verbluf je tafelgenoten met opgevulde paprika.

Goed begonnen is half gewonnen

Een gevulde paprika, daar heb je twee dingen voor nodig: een paprika en een lekkere vulling. Met de vulling kan je eindeloos variëren, maar de basis, de paprika, blijft steeds dezelfde. Wij geven je tips om je paprika voor te bereiden:

  • Spoel de paprika schoon.
  • Verwijder de schil van de paprika. Dit kan op verschillende manieren. Kook je met gas, steek de paprika dan met een prikvork en houd de groente boven het vuur. Wacht tot de paprika langs alle zijden zwartgeblakerd is. Laat afkoelen en verwijder de schil. Kook je niet met gas, schil de paprika dan met een dunschiller.
  • Snijd het bovenste stuk van de paprika af. Laat het steeltje erop. De hoed van de paprika houd je bij voor later.
  • Snijd de zaadlijsten van de paprika weg.
  • Ga je voor een gevulde puntpaprika? Maak ze schoon en snijd ze doormidden. Je puntpaprika vormt zo een bootje voor jouw vulling. En over vulling gesproken…

Pimp de vulling van je gevulde paprika met gehakt met deze tips

  • Stoof een sjalot of ajuin glazig in wat olie of boter. Liefhebbers kunnen ook een teentje look laten meestoven. Voeg dit toe aan een mengkom samen met jouw gehaktmengsel.
  • Voor een extra smeuïge vulling voeg je een ei en wat paneermeel toe. Kneed het mengsel met je handen. Opgelet: voeg niet te veel paneermeel in een keer toe. Zorg ervoor dat je een zacht mengsel bekomt.
  • Mag het wat meer zijn? Voeg extra smaakmakers toe zoals Provençaalse kruiden, zongedroogde tomaten, olijven, geraspte kaas, …

Gevulde paprika: veggie style

Houd je het liever vegetarisch? Dat kan perfect. Gevulde paprika met rijst is een makkelijke oplossing. Kook de rijst gaar en voeg jouw favoriete kruiden toe. Kerrie smaakt natuurlijk heerlijk met rijst. Ook lekker: Provençaalse kruiden voor een vegetarische gevulde paprika met een zuiderse toets.  

De echte groenteliefhebbers voegen stukjes groenten toe aan de rijst: courgette, tomaat, champignons, …  Aan jou de keuze. Werk af met geraspte kaas en, hop, jouw gevulde paprika met rijst en groenten kan de oven in.

Zo wordt jouw gevulde paprika in de oven een succes

Verwarm de oven voor op 180°C. Terwijl de oven opwarmt, maak je de vulling. Vul de paprika tot aan de rand met jouw gekozen mengsel. Plaats de paprika in de oven. Vergeet niet om het hoedje, dat je bij het schoonmaken aan de kant hebt gelegd, op de paprika te zetten. Zo verbrandt je vulling niet.

De gevulde paprika heeft ongeveer 20 minuten in de oven nodig. Organiseer je een BBQ? Leg de gevulde paprika gerust op de barbecue voor een geroosterde smaak. Ontdek nog meer tips voor een heerlijke barbecue

Op zoek naar een recept voor gevulde paprika? Jij vraagt, wij draaien!

Met vlees of lekker veggie, gevulde paprika uit de oven of op de barbecue, … het kan allemaal. Met onze tips en recepten blaas je jouw gasten van tafel. Wij zetten onze favoriete recepten op een rijtje.

Ga je gevulde paprika maken? Welk recept krijgt jouw voorkeur? Of heb je zelf een recept dat keer op keer een voltreffer is? Laat het ons weten via FacebookInstagram of Twitter met #lekkervanbijons.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.