Gevulde paprika met gehakt en Père Joseph kaas

Hoe je de lekkerste gevulde paprika maakt

Gevulde groenten, dat is meer dan alleen tomaat-garnaal. Gevulde paprika is het ultieme bewijs. Wil je een gevulde paprika met gehakt en groenten maken? Of hou je liever jouw gevulde paprika vegetarisch? Komt in orde, wij hebben een recept voor jou! Volg onze tips en pak uit met je opgevulde paprika.

Hoe gevulde paprika maken?

Een gevulde paprika, daar heb je twee dingen voor nodig: een paprika en een lekkere vulling. Met de vulling kan je eindeloos variëren, maar de basis, de paprika, blijft steeds dezelfde. Wij geven je tips om je paprika voor te bereiden:

  • Spoel de paprika schoon.
  • Snijd het bovenste stuk van de paprika af. Laat het steeltje erop. De hoed van de paprika houd je bij voor later.
  • Snijd de zaadlijsten van de paprika weg.
  • Ga je voor een gevulde puntpaprika met gehakt? Maak ze schoon en snijd ze doormidden. Je puntpaprika vormt zo een bootje voor jouw vulling. 

En over vulling gesproken… Vind hieronder onze suggesties.

Paprika's

Fan van gevulde paprika met gehakt?

Gevulde paprika met gehakt en rijst, tomatensaus of puree zijn gekende combinaties. Je kan volop experimenteren met andere ingrediënten en de vulling. Dit zijn alvast onze tips voor een paprika gevuld met gehakt:

  • Stoof een sjalot of ajuin glazig in wat olie of boter. Liefhebbers kunnen ook een teentje look laten meestoven. Voeg dit toe aan een mengkom samen met jouw gehaktmengsel.
  • Voor een extra smeuïge vulling voeg je een ei en wat paneermeel toe. Kneed het mengsel met je handen. Opgelet: voeg niet te veel paneermeel in een keer toe. Zorg ervoor dat je een zacht mengsel bekomt.
  • Mag het wat meer zijn? Voeg extra smaakmakers toe zoals Provençaalse kruiden, zongedroogde tomaten, olijven, geraspte kaas…

Probeer zeker ons recept voor gevulde paprika met gehakt in de oven.

Gevulde paprika: vegetarisch kan ook

Gevulde paprika met rijst is een populaire veggie bereiding. Kook de rijst gaar en voeg jouw favoriete kruiden toe. Kerrie smaakt heerlijk bij rijst. Ook lekker: Provençaalse kruiden voor een vegetarische gevulde paprika met een zuiderse toets.  

De echte groenteliefhebbers voegen stukjes groenten toe: courgette, tomaat, champignons…  Werk af met geraspte kaas en jouw gevulde paprika met rijst en groenten kan de oven in. Test ook ons recept voor een gevulde puntpaprika: vegetarisch én van bij ons.

Gevulde puntpaprika

Hoelang moet gevulde paprika in de oven?

Verwarm de oven voor op 180°C. Terwijl de oven opwarmt, maak je de vulling. Vul de paprika tot aan de rand met jouw gekozen mengsel. Plaats de paprika in de oven. Vergeet niet om het hoedje, dat je bij het schoonmaken aan de kant hebt gelegd, op de paprika te zetten. Zo verbrandt je vulling niet.

De gevulde paprika heeft 15 à 20 minuten in de oven nodig. Controleer tussendoor de gaarheid even. Organiseer je een BBQ? Leg de gevulde paprika gerust op de barbecue voor een geroosterde smaak. 

Tip: ga ook eens aan de slag met bio- en hoeveproducten

Voor alles wat je nodig hebt bij onze recepten voor gevulde paprika vind je in de winkel even lekkere bioversies. Of koop je ingrediënten recht van bij de boer. Er is steeds een verkooppunt bij jou in de buurt.

Ga je gevulde paprika maken?

En probeerde je een van onze recepten? Of heb je zelf een recept dat keer op keer een voltreffer is?

Laat het ons weten via FacebookInstagram of Twitter met #lekkervanbijons.

Wil je op de hoogte blijven van de allerlaatste nieuwtjes, zet dan onze Pinterest- of YouTube-account bij je favorieten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.