Rabarber

De rabarberplant is een stengelgroente. De struikachtige plant heeft grote groene bladeren en groen-rode lange stengels. De friszure groente wordt voornamelijk verwerkt tot compote of zoete nagerechten, waardoor rabarber meer aanleunt bij fruit, maar het is wel degelijk een groente. Alleen de stengels zijn eetbaar, de bladeren bevatten een giftig zuur.

Kwaliteit

De stelen van verse rabarber moeten hard en stevig aanvoelen. De kleur van de stelen kunnen variëren van geheel groen tot rood. De groene zijn iets zuurder van smaak, maar zeker even lekker als de rode.

Bereiding

Snijd de bladresten en de onderste harde stukken van de stelen af. Was de stelen en snijd ze daarna in stukjes van 2-3 centimeter. Kook de rabarber gaar in 10 minuten. Voeg eventueel suiker toe, maar pas na het koken, want dan heb je minder suiker nodig. Als de stukken in vezels uit elkaar vallen, is de rabarber klaar. Rabarber kan warm of koud worden gegeten of verwerkt worden tot compote.

Voedingsinformatie

Rabarber is rijk aan voedingsvezels en is een goede bron van kalium.

Bewaring

Verse rabarber is ongeveer een week houdbaar in de koelkast. Je kan de groente ook invriezen en er zo tot 12 maanden van genieten.