Lente-uitjes

Lente-uitjes behoren, net als prei, knoflook en bieslook , tot de uienfamilie. Je kent ze misschien ook als stengeluitjes, sla-ui of bos-ui. De zachte, zoete smaak doet denken aan prei en past bij elke salade. Ook in soepen, eiergerechten en Aziatische gerechten zorgt de groente voor een extra toets.

Kwaliteit

Let er bij aankoop op dat de stengels er diepgroen en gaaf uitzien.

Bereiding

Verwijder de wortel aan de onderkant. Snijd een klein stukje van het bovenste groen af en haal eventueel de buitenste vergeelde delen weg. Was de uitjes en snijd ze in kleine ringen.

De uitjes zijn zowel rauw als in warme bereidingen superlekker. Stoof of bak lente-uitjes niet te lang, want dan gaat de lekkere smaak verloren.

Voedingsinformatie

Lente-uitjes staan bekend als pittige smaakmaker met antioxidanten. Twee keer prijs, want antioxidanten dragen mogelijk bij tot een goede gezondheid.

Bewaring

Lente-uitjes blijven op hun best op een koele, donkere en droge plaats buiten de koelkast. Je kan ze ongeveer een week bewaren.