Erwtjes

erwten

Erwtjes behoren tot de groep van de vlinderbloemige groenten. Zeg nooit zomaar erwt tegen een erwt. Onze telers kweken meerdere soorten en die hebben elk hun eigen fijne eigenschappen.

Doperwten of groene erwten zijn bolvormig. Verse doperwten worden onrijp geoogst waardoor ze lekker zoet smaken. De suiker in de erwt is dan nog niet omgezet in zetmeel. Je kan ze maar heel kort bij ons krijgen, van half mei tot eind juli. Snel zijn dus.

Sluimererwten zijn jonge erwtjes die zachtzoet smaken. Ze zijn zeer geliefd zowel voor hun smaak als voor de frisse groene kleur. De teelt verloopt op dezelfde manier als die van doperwten.

De suikererwten of sugar snaps zijn de meest zoete erwten. Je kan ze als gezonde snack uit de hand eten. De schil is vol en knapperig van textuur.

Spliterwten zijn afkomstig van de gedroogde landbouwerwt. Je hebt groene en gele varianten. De buitenste pel wordt verwijderd en daardoor vallen de twee helften van de erwt uit elkaar. Deze soort wordt vaak gebruikt voor erwtensoep.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.