Artisjok

Artisjok

Wist je dat artisjokken de gesloten, geschubde bloemknoppen van een distelplant zijn? Artisjok heeft een zachte, licht bittere smaak. Lekker. De blaadjes zijn dik, vlezig en leerachtig. De kleur van een artisjok varieert van grijsgroen tot paarsgroen.

De bloemknoppen worden geplukt voor ze in bloei gaan. Als je de artisjok laat doorgroeien, openen de blaadjes en ontwikkelt zij zich tot een prachtige paarse bloem. Hoe mooi ook, een artisjok met bloem is jammer genoeg niet eetbaar.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.