Seizoensproducten lente

Geniet van lekkere seizoensproducten van Flandria

Het is volop lente en dat betekent dat onze groente- en fruittelers druk in de weer zijn. Zij zorgen er namelijk voor dat wij kunnen genieten van lekkere en kraakverse seizoensproducten. Steun hen en kies voor lokale groenten en fruit.

Deel je ervaring én je creaties met #lekkervanbijons en inspireer anderen om te koken met Belgische groenten en fruit. 

Aan de slag met groenten en fruit van ’t seizoen!

Asperges, tomaten, aubergine, knolselder, komkommer, prei, spinazie, … Met deze groenten maak je nu de lekkerste gerechten. Maar er is nog meer! Check onze seizoenskalender voor groenten voor het volledige overzicht.

Maak je een fruitig dessert of heb je zin een stuk fruit als vieruurtje? Een knapperige appel van bij ons is altijd lekker maar er ligt ook terug zomerfruit in de winkels. Van de Belgische aardbeien kan je al volop genieten maar binnenkort zullen ook de bessen er weer zijn. 

Zo blijven jouw groenten en fruit lekker vers

Wil je maar 1x per week naar de supermarkt of groentewinkel gaan maar toch genieten van kraakverse producten? Dat kan! Als je jouw groenten op de juiste manier bewaart, blijven ze een week goed. Wil je weten hoe je dat doet? Duik in onze bewaartips en geniet extralang van verse producten.  

Wat is Flandria?

Flandria is hét Belgische kwaliteitslabel voor groenten en fruit. Het Flandria-label staat garant voor producten van topkwaliteit, met een perfecte smaak en een onberispelijk uiterlijk. Dankzij een nauwgezette kwaliteitsbewaking krijg je heerlijke groentjes en fruit op je bord. 

Wist je dat..?

…het Flandriaverhaal in 1995 begon met tomaten en witloof? Ondertussen zitten er al meer dan 60 soorten groenten en fruit onder het Flandria-label.  

Wat kenmerkt Flandria?

  • Oog voor lekkere, verse producten: De Flandria producten staan bekend voor hun sappige smaak en versheid. Verser kan ook niet: Flandria groenten en fruit liggen al in de winkel na 1 dag. De teler oogst het product ’s ochtends en de volgende morgen liggen de Flandria groenten en fruit in het winkelrek.
  • Aandacht voor duurzaamheid: elke Flandria-teler teelt zijn producten met respect voor het milieu dankzij een ecologisch verantwoorde teelt. Zo worden bij tomaten bv. hommels ingezet voor de bevruchting. Daarnaast wordt er ook veel aandacht besteed aan het gebruik van duurzame energie.
  • Passie uit de grond van het hart: Alle Flandria-groenten zijn afkomstig van familiebedrijven. De gepassioneerde telers zetten zich met hart en ziel in voor de kwaliteit van het Flandria- label.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.