6 kindvriendelijke recepten met witloof om samen te maken

6 kindvriendelijke recepten met witloof om samen te maken

Lusten jouw kinderen niet graag witloof (of een andere groente)? Houd dan deze gouden tip in je achterhoofd: wat kinderen zelf mee bereiden, proeven ze achteraf ook gemakkelijker. Tijd dus om die keukenschorten boven te halen en samen aan de slag te gaan. Probeer eens één van onze 6 kindvriendelijke recepten met witloof. 

  • Maak samen witloofbootjes met roerei, tomaat en veldsla. Jij bakt eerst het roerei en daarna vullen je kleine kornuiten de blaadjes en werken ze af met wat sla en veldsla.
  • Niets fijner dan samen een pizza te beleggen. Een pizza met witloof valt gegarandeerd in de smaak. Heb je wat meer tijd? Maak dan ook zelf je pizzadeeg en zet je kids aan het kneden en uitrollen. Keukenplezier gegarandeerd.
  • Bij deze wortel-witloof-gratin komt flink wat stapelwerk kijken. Ideaal om je kleine chefs aan het werk te zetten. Dat deze gratins boordevol groenten zitten, zijn ze zo vergeten.
  • Terwijl jij de curry met witloof en zoete aardappel maakt, kunnen je kinderen de groentespiesjes maken met courgette, champignon en tomaat maken.
  • Nog een tip om kinderen aan de groenten te krijgen: schenk ook aandacht aan de presentatie. Deze torentjes met toast, appel, mozzarella en witloof zijn (bijna) te mooi op te eten. Wedden dat deze torentjes zo binnen gaan?
  • Er is maar één ding leuker dan zelf balletjes rollen: kroketjes rollen! Deze witloofkroketjes met gehakt en rozijnen zijn de perfecte combinatie van zoet en hartig. Doe daar nog een heerlijk krokant korstje bij en je hebt een winner van formaat. 

Graag nog meer tips om je rakkers (meer) witloof te laten eten? Lees dan ook ‘Eerste hulp bij lange tanden: zo eten je kinderen wél witloof'. Heb jij een van onze gerechten geprobeerd? Of ken je zelf nog een lekker recept om samen met je rakkers te maken? Laat het zeker weten via FacebookInstagram of Twitter met #lekkervanbijons.

 

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.