Zelf ijs maken doe je zo

Zelf ijs maken doe je zo

Wat is er heerlijker dan van een ijsje smullen op een zomerse dag? Van een zelfgemaakt ijsje smullen! Zelf ijs maken, dat is veel te moeilijk, zeg je? Dan heb je deze simpele recepten om zelf ijs te maken nog niet gelezen. 

Ijs maken zonder ijsmachine, kan dat?

Zelf ijs maken gaat natuurlijk het snelst met een ijsmachine. Maar ijs maken zonder ijsmachine is geen probleem. Volg het recept totdat je de ijsmachine moet bovenhalen. Zet het ijsmengsel dan in een platte bak in de diepvriezer. Roer gedurende 2 – 3 uur om de 30 minuten door om de vorming van ijskristallen tegen te gaan. Laat het mengsel daarna een nacht in de diepvriezer. 

Hippe waterijsjes maken

Waterijsjes maken is helemaal hip. Bovendien komen er geen ingewikkelde ijsmachines aan te pas. Meer dan wat ijslollyvormpjes heb je niet nodig. En als je zelf waterijs met fruit maakt, is het nog gezond ook. Hoe rijper het fruit, hoe minder suiker je moet toevoegen. Vul je vormpjes voor een vierde en laat de ijslolly's eerst een uurtje opstijven in de diepvriezer. Daarna voeg je het fruit en de rest van de vulling toe. Zo voorkom je dat het fruit naar de bodem zakt. In de diepvriezer blijven je waterijsjes 3 tot 4 weken goed, maar wedden dat ze sneller op zullen zijn? Tip: je kan ook ijslolly’s maken voor volwassenen. Wat dacht je van een ijslolly van mojito, gin en tonic, frambozen met rode wijn of champagne met aardbeien? Perfect voor een zomerse BBQ! 

Yoghurtijs maken: wel de smaak, maar niet de calorieën

Yoghurtijs is even zoet als klassiek roomijs, maar wel liever voor je lijn. Zelf aardbeienijs met yoghurt maken is supersimpel. Maar eigenlijk kan je alle soorten fruit verwerken in je yoghurtijs. Onze favorieten: rode of blauwe bessen, frambozen en kersen. Zomerser kan bijna niet. 

Zelf sorbet maken wordt een ijsje… euhm eitje

Als het echt heel warm is, kan klassiek roomijs net dat tikje te zwaar zijn. Sorbet to the rescue! Heerlijk fris en toch zoet, meer moet dat niet zijn. Wij smullen het liefst van aardbeiensorbet, rabarbersorbet of frambozensorbet, maar ook met groenten kan je sorbet maken. Verras je tafelgenoten eens met een zelfgemaakt komkommersorbet

Ben jij al een kei in zelf ijs maken en heb je een ultieme tip voor ons? Of heb je een recept dat je graag met ons wil delen? Laat het dan zeker weten via onze Facebook-pagina, op Twitter of via een leuke foto op Instagram met #lekkervanbijons!

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.