Makkelijke desserts in glaasjes

Makkelijke desserts in glaasjes

Een maaltijd is niet compleet zonder het dessert. Maak dus ook van de laatste gang een topper en kies voor desserts in glaasjes. Zelfs de meest eenvoudige bereidingen krijgen zo meteen een feestelijk tintje!

Zo scoren jouw desserts in glaasjes gegarandeerd

 • Echte dessertglaasjes zijn leuk, maar creatieve glaasjes zijn nog leuker. Denk aan kleine confituurpotjes, mooie kaarsenhouders of glaasjes in speciale vormen.
 • Bij desserts in glaasjes kan je in verschillende lagen werken. Een laagje pudding, een laagje fruit, een laagje crumble… Dat geeft het dessert een extra luxueuze toets.
 • Werk de desserts in glaasjes af met een toefje slagroom, verkruimelde koekjes, fijngehakte noten of chocoladeschilfers.
 • De potjes zelf kan je afwerken met een decoratief lint. Je kan hier leuke vormpjes aan hangen (bvb. een sneeuwvlok met Kerstmis), een naamkaartje of een boodschap voor je gasten.
 • Eentje is geentje! Presenteer meerdere kleine desserts in glaasjes samen op een bord.
Aardbeienmousse

Dessert in glaasjes: recepten

Van klassiekers zoals pudding, rijstpap en chocolademousse tot tiramisu, panna cotta en trifle: met de recepten hieronder tover jij de lekkerste desserts in glaasjes op tafel.

Pudding, rijstpap en chocolademousse in een glansrol

Stop deze drie klassiekers eens in een modern jasje:

Gelukzalige glaasjes met panna cotta, tiramisu en trifle

Zin om eens wat anders te proberen dan de klassiekers? In dat geval zijn panna cotta, tiramisu en trifle de ideale kandidaten voor feestelijke desserts in glaasjes.

 • Panna cotta is dan misschien van oorsprong Italiaans, je kan het perfect met ingrediënten van bij ons maken. Denk maar aan zelfgemaakte rabarberstroop, een verkruimelde Maaslandse knapkoek of speculaas als afwerking.
 • Ook tiramisu kan je perfect op z’n Belgisch maken. Bovendien kan je bij dit dessert mooi met verschillende lagen werken. Fruit zoals aardbeien en appel maken het geheel extra kleurrijk.
 • De traditionele trifle bestaat uit meerdere lagen – het perfecte dessert in een glaasje dus! Standaard bevat een trifle cake, vers fruit en pudding, maar je kan hier naar hartenlust experimenteren met bvb. slagroom, speculaas, chocomousse of zelfs donuts.

Tip: koken met bio- of hoeveproducten?

Voor alles wat lekker is om in deze gerechten te gebruiken vind je in de winkel een even lekkere bioversie. Koop jij graag rechtstreeks bij een hoeve, op de boerenmarkt of een buurderij in jouw buurt? Rechtvanbijdeboer.be bundelt alle verkooppunten.

Ben je gek van desserts, en al helemaal van desserts in glaasjes? Laat ons dan zeker weten welke recepten jouw favorieten zijn. Of misschien maak jij nog een ander dessert klaar in glaasjes? We horen het graag van je via Facebook, Twitter of Instagram met #lekkervanbijons. Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en volg ons ook op Pinterest, YouTube of schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
 • De nieuwste foodtrends
 • Seizoensrecepten
 • Handige kooktips
 • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.