lenteschoonmaak

Ga fit de lente in!

De basisregels

Eet veel fruit en groenten.

Water, water en de rest komt later! Drink elke dag minstens 1,5 l water. Vind je gewoon water maar saai? Pimp je water met schijfjes komkommer, appel of muntblaadjes. Vermijd alcohol, cafeïne en koolzuurhoudende dranken.

Beweeg! Je hoeft niet noodzakelijk zwaar aan het sporten te slaan. Met enkele kleine ingrepen kan je er al voor zorgen dat je meer beweegt. Neem bijvoorbeeld de trap in plaats van de lift, parkeer je auto wat verder van je bestemming, ga met de fiets naar de winkel…

Detoxrecepten voor elk moment van de dag

Een gezond ontbijt

  • Deze smoothies met fruit zorgen ervoor dat je de dag goed begint. Heb je weinig tijd? Snijd je fruit dan op voorhand, doe het in zakjes van één portie en steek het in de diepvriezer. ’s Ochtends hoef je dus enkel een zakje uit de diepvries te trekken en yoghurt, melk en havermout toe te voegen. 
  • Graag nog sneller aan je ontbijt beginnen? Ga dan voor dit appelpeershot met munt. Meer dan wat appelsap en perensap heb je niet nodig. Tip: het verse sap van de appelen en peren van een boer uit de buurt is het lekkerst voor dit recept. 
  • Start de dag met muesli met yoghurt en vers fruit. Bye bye ochtendhumeur!

Gezonde tussendoortjes

Rauwkost is je beste vriend tijdens gezond eten. Het vult goed en toch bevat het weinig calorieën, handig! Combineer het eventueel met een humus, yoghurt of een tzatzikidip. Denk aan wortels, paprika, komkommer, snoeptomaatjes, bleekselderij… Toch een drang naar iets zoet? Deze gedroogde appelschijfjes zijn heerlijk zoet én gezond! 

Lunch

  • Sla + kippenwit + peer = supercombo. Deze broodwraps passen perfect in je brooddoos
  • Ga de exotische toer op met op-en-top Belgisch witloof. Deze tortilla’s met witloof, ham en paprika barsten van smaak en vitamines. 
  • Soep is ideaal voor een gezonde lunch. Enkele volkoren boterhammen erbij en je hebt een lekkere lunch. Wist je trouwens dat soep met groentestukjes meer verzadigend is dan gemixte soep?

Avondeten

  • Deze havermoutpizza vult goed, is gezond en superlekker. Wat wil een mens nog meer?
  • Moet het snel gaan? Met deze gewokte aardappelen met kip zet je snel een gezond avondmaal op tafel. 
  • Vervang pasta eens door courgettesliertjes. Wat pijnboompitten, gedroogde tomaatjes en een sappig varkenshaasje maken je gerecht helemaal af.