Tomaten: soorten en specialiteiten

Tomaten: specialiteiten van Flandria

Een tomaat is een tomaat, toch? Niets is minder waar. Tomaten onderscheiden zich van elkaar door vorm, grootte, stevigheid en natuurlijk de smaak. Zo zijn sommige soorten tomaten perfect voor in een salade, andere dan weer voor in warme bereidingen. Wij maken je wegwijs in het arsenaal aan tomatensoorten van Flandria.

Flandria, het Belgisch kwaliteitslabel voor groenten en fruit

Het Flandriaverhaal begon al in 1995 met tomaten en witloof. Ondertussen zitten er al meer dan 60 soorten groenten en fruit onder het Flandria-label. Enkel producten van topkwaliteit krijgen dit label. Dit betekent dat de producten vers zijn, duurzaam geteeld worden en rijk zijn in smaak.    

De tomatensoorten van Flandria

Tomaten zijn smaakmakers in tal van gerechten. Afhankelijk van het type gerecht je wil klaarmaken, gebruik je een andere soort tomaat. Wij zetten ze op een rijtje.

Goed gevuld met vleestomaten

Vleestomaten zijn de meest bekende soort. Deze tomaten zijn door hun stevigheid ideaal om op te vullen. Ben je dol op tomate crevette of bijvoorbeeld gevulde tomaat met gehakt? Stop dan zeker een aantal vleestomaten zoals Prince of Baron in je winkelmandje.

Lekker origineel met trostomaten

Kies trostomaten zoals Elite en Princess of langwerpige pruimtomaten zoals Prunella voor het maken van tomatensaus of soep. Ook in een salade of pastagerecht passen deze trostomaten perfect. Wat dacht je van een slaatje van geitenkaas of Thaise tomatensoep? Liever iets steviger? Probeer dan zeker eens de burger met krabkoekje of een moussaka met tomatenpassata.