De favorieten van Saartje Vandendriessche

Saartje Vandendriessche

Samen met de kijkers van Eén telde Saartje Vandendriessche af naar 2017, maar wat zet Saartje op tafel nu al het feestgedruis is gaan liggen?

“Ik ben sowieso nogal een gematigde eter. Een goede gezonde keuken, dat is waar ik van hou. Na de feestdagen hoef ik dus niet te veel op de rem te gaan staan. Gelukkig maar.“

Met wat kunnen we je blij maken?

“Stoofpotjes! Nu met de koude dagen zijn stoofpotjes gewoon héérlijk. En liefst met veel groentjes, want ik eet geen vlees. Daarom dat ik graag seizoensgroenten kies. Zo kan ik eindeloos variëren.

Hmm, wat nog, even denken, ah ja, en ook soep, alle soorten. Daar ben ik verzot op: kolensoepen, maar zeker ook erwtensoep. Da’s toch geweldig, nietwaar?”

Ga je op culinair avontuur?

“Zeker en vast, het traditionele driecomponentenbordje - vlees, groenten, aardappelen - is niet zozeer aan mij besteed. Ik probeer graag nieuwe dingen uit. Geef mij maar de speciallekes, bijvoorbeeld savooikoolbladeren gevuld met vis.

Kolen staan blijkbaar hoog op je favorietenlijst

“Absoluut, ik ben trouwens een hele grote fan van boerenkool. Niet alleen, omdat het lekker is, maar ook omdat het zo gezond is. Voor mij gaat er een bijzondere kracht uit van boerenkool. Ik heb trouwens eens gelezen dat het in Amerika als een soort superfood gezien wordt. Ze verkopen er zelfs gedroogde boerenkool in poedervorm. Gelukkig kunnen wij dat hier gewoon vers eten. Ik versnipper het bijvoorbeeld in de soep.”

Visgerechten daar hebben we het nog niet over gehad

“Vis, schelpjes, zeevruchten, daar mag je me altijd voor wakker maken. Specifieke gerechten? Goh, een stuk vis in de oven gevuld met groentjes, basilicum en koriander. Dat is top! Of een papillote van vis met prei en witte wijn, dat is altijd genieten.”

Een stuk fruit misschien om af te sluiten?

“Ik kan natuurlijk wel eens genieten van een lekkere ananas, maar als ik mag kiezen dan liefst toch een goeie vers geplukte appel of peer van bij ons.”

Heb jij de suggesties van Saartje of een recept uitgeprobeerd? Of heb je zelf een lekker recept dat je graag met ons wilt delen? Laat het zeker weten via Facebook, Instagram of Twitter met #lekkervanbijons!

© beeld Saartje Vandendriessche - VRT Lies Willaert

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.