Chocomousse maken

Chocolademousse maken met dit toprecept

De beste chocolademousse, die is stevig en luchtig tegelijk. Je serveert hem als dessert voor je gasten of houdt hem lekker helemaal voor jezelf. Hoe dan ook: wil je graag de perfecte chocomousse maken, bekijk dan zeker ons recept. En met deze tips kan het al helemaal niet meer misgaan! 

De meest voorkomende chocolademousse-valkuilen

Chocolademousse maken is op zich niet moeilijk, maar toch kan er hier en daar iets mislopen. De mousse is niet stevig genoeg, hij begint te schiften of hij is veel te zwaar. Deze veel voorkomende valkuilen kan je makkelijk uit de weg gaan met deze tips:

  • Regel nummer 1: chocomousse heeft vet nodig om op te stijven. De perfecte vetstoffen voor je mousse zijn eigeel, room en boter.
  • Om deze reden mag je geen melk bij de chocomousse doen, want die zal ervoor zorgen dat hij niet opstijft.
  • Lijkt je chocomousse eerst stevig te worden, maar zakt hij daarna in? Let er dan op dat je de suiker in het begin aan het eiwit toevoegt en niet pas achteraf.
  • De room moet koud zijn bij gebruik en het juiste vetgehalte hebben (minstens 35%).

Zoet – zoeter – zoetst: probeer eens een witte chocolademousse

In principe gebruik je voor chocomousse fondantchocolade. Heb je de mousse liefst wat subtieler van smaak, dan is ook melkchocolade mogelijk. Of mag het voor jou wat zoeter zijn? Ga dan eens voor een witte chocolademousse.

En de prijs voor beste afwerking gaat naar…

Chocolademousse is natuurlijk erg lekker, maar het is met de afwerking dat je er écht een persoonlijk toppertje van maakt:

  • Het zoete van witte chocolademousse gaat perfect samen met de zurige smaak van rode besjes.
  • Een blaadje munt geeft je chocolademousse een instant frisse smaak.
  • Een vanillesaus is ideaal als topping op chocomousse.
  • Een flinke toef slagroom en wat cacaopoeder of verkruimelde speculaas, hemels!

Heb jij deze finishing touches al eens geprobeerd? Of heb jij nog lekkere tips of smakelijke foto’s van chocomousses? Twijfel dan niet om ze met ons te delen via Facebook, Twitter of Instagram met #lekkervanbijons.

Blijf ook op de hoogte van alle nieuwtjes en volg ons ook op PinterestYouTube of schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.