Huisgemaakte vissla

Brood bewaren

Hoe bewaar je best brood?

Brood kan het best bewaard worden op kamertemperatuur in een gesloten trommel of in een broodla met gaatjes. Leg brood zeker niet in de koelkast.

De broodzak die je bakker gebruikt, is niet zomaar een papieren zak, maar wel een paraffine-broodzak. Deze is ideaal om je brood te beschermen tegen uitdroging. Bovendien kan je brood in deze zak blijven ademen.

Brood invriezen

Brood kan je gemakkelijk invriezen. Neem een vers brood, steek het in een plastic diepvrieszakje of laat het gewoon in de paraffine-broodzak, en vries het in.

Ideaal voor je lunchpakket, is om kleinere porties in te vriezen. Haal het pakketje de avond voordien uit de diepvriezern en laat op kamertemperatuur ontdooien. Zo kan je 's morgens lekker vers je boterhammen beleggen.

Ook broodjes met een krokante korst kunnen in de diepvriezer. Ontdooi ze 6 tot 9 minuten in een voorverwarmde oven op maximaal 150°C.

Ontdooid brood mag nooit opnieuw ingevroren worden!