Waarom restaurant Le Zinneke voor bio kiest

Le Zinneke

De Belg consumeert thuis meer bio. Zo gaven we in 2017 6% meer uit aan biologische voeding en dranken. Ook op restaurant is er steeds meer aandacht voor bio. Wij gingen op pad in Brussel en kwamen zo bij restaurant Le Zinneke…

Je kan er 'lazagne mi verse legume van den boeite' en 'amèricain van de chef op é minutje' eten. Of heb je liever 'stoemp mi sosisse'? In Le Zinneke, een charmante, op en top Brusselse bistro krijg je geen futuristische hapjes van 2 vierkante centimeter maar smakelijke Belgische kost. Het eten wordt bereid met biologische of lokale producten.

We vroegen aan Erik, de proprieeteir van Le Zinneke waarom.

Erik, zit de passie voor lekker eten in je bloed?

“Eten is altijd heel belangrijk geweest in mijn familie. Mijn overgrootvader was traiteur en ook bij mijn ouders thuis was samen aan tafel genieten van eten heel belangrijk. Die passie voor eten probeer ik ook door te geven via Le Zinneke.”

Waarin verschilt Le Zinneke van andere brasseries?

“We trekken een ander publiek aan. Toeristen zal je vaak zien in traditionele brasseries om er kennis te maken met de Belgische keuken. Bij ons is dat anders. We trekken vooral een lokaal publiek aan dat bewust kiest voor onze aanpak.”

En wat is die aanpak precies?

“We focussen op maximale smaakbeleving. De producten die ik koop zijn zo natuurlijk mogelijk gekweekt en dat proef je. Alles wat we serveren is biologisch of lokaal geproduceerd om onnodige voedselkilometers te vermijden. Waarom zou ik kip importeren van buiten België als ik er een van hier kan vinden? Die focus op gezonde, eerlijke voeding vind ik heel belangrijk. Ik zou nog liever stoppen dan winst te verkiezen boven kwaliteit op het bord.”

Op het raam zag ik een sticker die aangeeft dat Le Zinneke een biologisch restaurant is.

“Tegenwoordig bestaan er heel wat labels. Le Zinneke kreeg zo het biolabel en het slowfoodlabel maar eigenlijk zijn die labels pas achteraf gekomen. Het restaurant bestaat sinds 1956. Toen al was het een familiezaak met dezelfde mentaliteit als vandaag. Toen ik het restaurant in 2011 overnam heb ik het concept verder uitgewerkt. Maar de principes zijn onveranderd en we merken dat onze klanten dit erg belangrijk vinden.”

Tot slot, wat is voor deze lente jouw persoonlijke aanrader op de menukaart?

“Zonder twijfel de asperges. Wij bereiden ze zeker nog tot eind mei op 8 verschillende manieren.”

Klinkt goed, we hebben er honger van gekregen. Asperges dus. Mer mot da ni zain!

Le Zinneke, da’s heerlijke kost in een oer-Brussels decor. Meer info op lezinneke.be.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.