Gezellig, gezond en lekker tafelen bij Les filles in Brussel

Bij ‘Les filles’ in Brussel krijg je de beste lokale, biologische en artisanale producten op je bord en dat in een gezellige, huiselijke sfeer. Brussel mag zich gelukkig prijzen, want ondertussen heeft het populaire restaurant maar liefst drie vestigingen. Ook startten de Filles met een kruidenierswinkel en een traiteur. Wat voor bedenkster Line Couvreur begon als een meisjesdroom is intussen uitgegroeid tot een succesvol businessmodel.

Bij een bezoek aan ‘Les filles’ voel je meteen de huiselijke warmte. Je schuift aan de gastentafel aan en schept zelf je eten uit de pot.

“Alles wat je krijgt is biologisch, lokaal of artisanaal.”

Lines opvoeding heeft een grote invloed op haar zaak. Haar keuken is geïnspireerd op de twee culinaire filosofieën van haar ouders die ze heerlijk omarmt en combineert.

De inspiratiebronnen van Line

Het bourgondische, het genot van het gezellig samen tafelen en de keuze voor smakelijke, lekkere gerechten kreeg ze mee van haar vader. Van haar moeder komt het geloof dat goed, kwalitatief eten aan de basis ligt van een goede gezondheid. “Ik hou al van kinds af aan van eten. Maar ik hou er evenveel van om na te denken over wat ik ga koken en naar de markt te gaan en goede producten te proeven. Niets is spannender dan de keuken van een kok te ontdekken en nieuwe dingen te leren. Het geeft een enorme voldoening om mijn vrienden en familie rond een bord te verzamelen en samen te genieten van eten zonder meer.”

© Les Filles

Kiezen voor kwaliteit

Kwaliteit aan tafel is daarbij voor Line een eerste vereiste. “Voor mij wil dit in de eerste plaats zeggen dat je kiest voor goede producten. De zoektocht naar smaak en het esthetische komt pas daarna. Een goed product is een product dat smaak en karakter heeft. Goed eten is de vrucht van hard werk.”

“Je mag niet vergeten dat er achter elk van onze aankopen een producent, boer of ambachtsman zit die zijn of haar kunnen toont ten dienste van ons bord. ”

Voor jezelf maar ook veel breder

Het ouderschap heeft Lines visie nog versterkt. “Nu ik zelf mama ben, probeer ik mijn kinderen het volgende mee te geven: eten doe je voor jezelf, maar vergeet nooit dat je ook onderdeel bent van een groter geheel.”

“Ik kies bewust voor biologische en kwaliteitsvolle hoeveproducten van het seizoen. Ze verkleinen onze ecologische voetafdruk en je steunt er onze lokale producenten en ambachtslieden mee.”

De restaurants van Les Filles vind je terug op drie locaties in Brussel: Oude Graanmarkt 46, Brussel; Paleizenplein 7, Brussel en Jean Chapeliéstraat 4, Elsene. Ben jij ook fan van biologisch eten? Laat het ons weten via Facebook, Twitter of Instagram met #lekkervanbijons. Meer weten over bio? Check allesoverbio.be.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.