Gastrobar HOP: ambachtelijk lekker

Bij gastrobar HOP aan de Vaartkom in Leuven geniet je van een verfijnde keuken in een toegankelijk en gezellig kader. Zoals de naam doet vermoeden, heeft bier een bijzondere plaats bij en in de geserveerde gerechten. We spraken met Bram Verbeken, de bezieler en kok.

Culinair uitle(u)ven

Bram is iets meer dan een jaar aan de slag in zijn eigen zaak. Nadat hij heel wat ervaring op had gedaan in verschillende restaurants wilde hij volop zijn eigen ding kunnen doen. Met gastrobar HOP koos hij voor een eigenzinnig concept dat culinaire hoogstandjes in een toegankelijke setting wil aanbieden. Het resultaat is een creatieve maar tegelijk betaalbare keuken. Op het menu is een speciale rol weggelegd voor bier.

Dat is niet geheel toevallig, want food- en beerpairing is steeds meer ‘hot’. Speciale bieren zitten in de lift en steeds vaker tonen mensen belangstelling voor het combineren van smaken. In die zin is Bram een ware trendsetter. Het beerpairen is voor hem een passie. Zo’n tien jaar geleden begon hij al bewust de optimale combinaties van bier en eten uit te dokteren. Bij elk gerechtje op de kaart, van voorgerecht tot dessert, vind je een biertip, al heeft gastrobar HOP ook bijzonder lekkere wijnen op stock.

Koken als ambacht

Bram werkt zoveel mogelijk met lokale, ambachtelijke producten: “Het voorgerecht dat hier vaakst wordt gekozen, is verrassend genoeg “BBQ wortel’. Met een simpele wortel kan je iets heel lekker maken.”

De creatieve bereidingstechnieken en de keuze voor oer-Belgische producten verrassen de meeste klanten het meest in hun restaurantbeleving. Zo staat momenteel spiering op het menu. Dat heerlijk stukje vlees haalt hij bij een beenhouwer uit de buurt. In de bereidingswijze zit het echte ambacht. “We gaan pekelen, roken, bakken, lakken enz. Dat maakt het vlees enorm lekker.”

Gastrobar Hop keuken

Verder zien we onder andere wijting, de vis van het jaar, op het menu staan. Ook op de dessertkaart prijkt een selectie van 5 Belgische kazen.

Op de bierkaart treffen we een beperkte selectie aan van ambachtelijke Belgische bieren: Oude Geuze van 3 Fonteinen, Pils 13, Orval, Duvel, Goudenband, Dark Sister, Wild Jo, Exp0046 en Jambe De Bois.

Inspiratie uit de moestuin

Zoals zo vaak bij gepassioneerde koks komt de liefde voor goede smaken van thuis uit. “Mijn ouders hadden een quasi zelfbedruipend voedingssysteem. Er werden bij ons kippen, kalkoenen en kalveren gekweekt voor eigen consumptie en de dieren werden op de koop toe gevoed met zelfgekweekte maïs. Daarnaast hadden we een gigantische moestuin en kwam er dus dagelijks vers eten op tafel. Zelf heb ik geen tijd om in de moestuin te staan, maar ik heb geleerd wat een goed product is.”

Aperitiefhapje met bier

Een bezoekje aan gastrobar HOP is een aanrader, maar reserveer tijdig. HOP heeft plek voor 30 personen en staat terecht op de radar van heel wat foodies en bierliefhebbers!

Wat zijn jouwe favoriete Belgische bieren? Laat het ons weten via Facebook, Twitter of Instagram met #lekkervanbijons of #fieroponsbier. Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en volg ons ook op Pinterest, YouTube of schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Copyright beelden: Gastrobar Hop

Ben jij 18 jaar of ouder?

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.