Bier en kaas: 10 topcombinaties

Bier en kaas: 10 topcombinaties

Vergeet die traditionele kaas- en wijnavond. Helemaal hip is de kaas-en bieravond! Want net als de Belgische bieren spelen de kazen van hier in de hoogste klasse. Breng bier en kaas samen en een eindeloze reeks verrukkelijke combinaties wacht je op. Geen idee waar te beginnen? Deze combinaties geven je kaasschotel net dat tikkeltje meer. 

10 gouden bier-en-kaascombinaties

Schenk het bier in wijnglazen, die zijn net iets kleiner. Zo kan je extra veel kaas-en- biercombinaties laten proeven zonder dat je gasten tipsy worden.

  1. Pas de Bleu met kriek, frambozen of bosbessenbier
  2. Père Joseph met La Ramée. Kunnen ook: Postel of blonde Leffe
  3. Nazareth met Trappist Rochefort. Kunnen ook: Westvleteren, Chimay
  4. Chimay-kaas met donkere of blonde Chimay
  5. Brugge Blomme met Straffe Hendrik
  6. Passendale met een Gentse Strop
  7. Damse Mokke met Hoegaarden Witbier
  8. Wynendale met een Orval of De Koninck
  9. Bouquet des Moines met een Westmalle Extra of Westvleteren
  10. Brugge Oud met Adriaen Brouwer 

5 regels voor topcombinaties met kaas en bier

Zoek je zelf een lekkere combinatie met een lokaal biertje? Houd dan deze handige vuistregels in je achterhoofd. Tip: proef eerst de kaas, dan de drank en dan opnieuw de kaas. Als je daarna nog steeds de finesses kan onderscheiden heb je een winning team!

  1. Bieren van lage gisting (pils) en witbieren zijn goed te combineren met halfzachte kazen en zachte witschimmelkazen.
  2. Een bier van spontane gisting, zoals geuze, combineert uitstekend met verse kaas of geitenkaas.
  3. Zachte abdijkazen passen goed bij de ronde, zachte abdij- en trappistenbieren.
  4. Blauwgeaderde kazen zijn meestal uitgesproken van smaak. Met zoetige en lichtzure bieren komt die smaak nog meer tot zijn recht.
  5. Rijpe, geaffineerde kazen verkiezen het gezelschap van een bier van hoge gisting.

Heb je onze tips geprobeerd of ken je zelf nog een lekkere combinatie van kaas en bier die je graag met ons wilt delen? Laat het zeker weten via FacebookInstagram of Twitter met #lekkervanbijons!

 

You must have Javascript enabled to use this form.

Nieuwsbrief