Alcoholvrij bier: waarom kiezen we er steeds vaker voor?

Alcoholvrij bier: waarom kiezen we er steeds vaker voor?

Waarom we steeds vaker kiezen voor alcoholvrij bier? Heel simpel. Omdat het lekker is natuurlijk! Alcoholvrij bier is in opmars. In 2018 steeg de verkoop met een derde. Ook in onze buurlanden zien we een gelijkaardige tendens. In Nederland steeg de consumptie van alcoholvrij bier alleen al in 2018 met een kwart en in Duitsland verviervoudigde ze op zo’n 10 jaar tijd.

Kies jij af en toe voor een 0.0 bier of doe je mee aan tournée minérale? Ben je dringend op zoek naar een bier zonder alcohol?  Via onderstaande test kom je de essentie te weten over alcoholvrij bier en geven we je ook enkele biertips cadeau. Santé!

Wat weet jij over alcoholvrij bier? Doe de test!

Is alcoholvrij bier gezond?

Alcoholvrij bier is een goed alternatief voor frisdranken doordat er heel wat minder calorieën inzitten. Een glas frisdrank zoals cola bevat ongeveer 2.3 keer zoveel calorieën en 3 keer zoveel suiker.

Hoeveel alcohol zit er in alcoholvrij bier?

Of 0.0 bier echt alcoholvrij is hangt af van de producent. In België mogen biertjes tot 0.5% alcohol toch onder de noemer alcoholvrij verkocht worden. Als er 0.0% op de verpakking staat, weet je zeker dat het bier volledig alcoholvrij is anders gaat het om alcoholarm bier.

Komt het beste alcoholvrij bier ter wereld uit België?

Natuurlijk! België brouwt niet alleen de beste bieren ter wereld, maar ook het beste alcoholvrij bier. Maes 0.0% van Alken-Maes behaalde in 2018 de gouden medaille in de categorie Light Lager op de World Beer Awards.

Quesadilla met gehakt en een fris groenteslaatje

3x alcoholvrij bier waar je blij van wordt

Wij willen je helpen bij je alcoholvrije bierkeuze en organiseerden de eerste Lekker-van-bij-ons-proefnamiddag. Ons testpanel beoordeelde verschillende alcoholvrije bieren op smaak, kleur en geur. Onze drie favorieten vind je hier.

0.0 bier 1: Alcoholvrije pils: Maes 0.0%

“Het lekkerste alcoholvrij bier van België is een verfrissend biertje dat perfect in balans is dankzij de fruitige aroma's en lichte tonen van mout." Het Lekker-van-bij-ons-testpanel.

Onze eerste tip is een bier uit Mechelen. Maes 0.0% is een bier zonder alcohol. Het wordt door brouwerij Alken Maes op de markt gebracht als het perfecte alternatief voor een Maes Pils. Maes 0.0 bevat dezelfde aroma’s als de alcoholische variant en bevat slechts 20 kcal/100 ml.

Na de bekroning tot beste product van het jaar 2018-2019 en een gouden medaille op de World Beer Awards eerder dit jaar, is het de derde keer dat het alcoholvrij bier van Maes in de prijzen valt.

0.0 bier 2: Alcoholvrij abdijbier: Leffe Blond 0.0%

“De alcoholvrije Leffe Blond is het eerste volledige alcoholvrije abdijbier in België dat zowel fruitig als bitter smaakt.” Het Lekker-van-bij-ons-testpanel.

Onze tweede biertip is er ééntje voor de liefhebbers van abdijbieren.  Leffe Blond 0,0% is het eerste volledig alcoholvrije abdijbier in België. Leffe 0.0 heeft net zoals de alcoholische variant de karakteristieke smaak van kruidnagel en vanille. Kortom, een lekker alcoholvrij bier!

0.0 bier 3: Alcoholvrij speciaalbier: Sportzot 0.4

“Sportzot smaakt lichter dan zijn broertje Brugse zot. Het is een aangename blonde dorstlesser met een goede bitterheid.” Het Lekker-van-bij-ons-testpanel.

Biertip nummer 3 is een speciaalbier: Sportzot. In tegenstelling tot de twee andere biertjes zit er in de Sportzot een heel laag alcoholpercentage. Omdat het percentage onder de wettelijke grens van 0.5% zit mag het bier wel alcoholvrij genoemd worden. De Sportzot was als eerste Belgische alcoholvrije speciaalbier meteen een schot in de roos.

0.0 bier in de winkel

Je ziet, vandaag is er voor ieder wat wils. Wil je zelf alcoholvrij bier kopen? Check dan zeker dit lijstje met Belgische alcoholvrije bieren.

Probeerde je een van onze recepten of een alcoholvrij bier? Laat het zeker weten via Facebook, Instagram of Twitter met #lekkervanbijons of #fieroponsbier.

 

Referentie

Waarom is alcoholvrij bier ineens zoveel lekkerder dan vroeger?

Ben jij 18 jaar of ouder?

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.