Van curry tot risotto: zo maakte je aardappelen nog nooit

Van curry tot risotto: zo maakte je aardappelen nog nooit

Dat je aardappelen kan koken en bakken, dat wist je natuurlijk wel. Maar wat dacht van je aardappelcurry, pasta met aardappel, een risotto of zelfs een dessert met aardappel?

Aardappelcurry

Een aardappelcurry, da’s een potje waar je het heerlijk warm van krijgt. En mooi meegenomen, je maakt alles in één pot. Veel smaak en weinig afwas, dat is een gerecht naar ons hart. Een aardappelcurry is eigenlijk al een flinke maaltijd op zichzelf, maar je kan er altijd nog wat rijst bij serveren. In de winter maak een aardappelcurry met pastinaak en pompoen. In de lente combineer je je aardappelcurry met bloemkool. Ook lekker met gebakken zeebaars of stukjes kip.

Aardappelrisotto

Risotto zonder rijst, maar met kleine stukjes aardappel. La dolce vita van bij ons! Snijd je aardappelen in kleine blokjes van 0,5 cm en bevochtig ze met een bouillon naar keuze tot ze gaar zijn en al het vocht hebben opgenomen. Ga voor lekker fris met deze rog gevuld met aardappelrisotto of heerlijk herfstig met een risotto met aardappel, erwtjes en gerookte eendenfilet.

Gnocchi 

Gnocchi di patate zijn al eeuwen een klassieker in Italië. Deze lekkere pastasoort met aardappel vraagt wat meer voorbereidingswerk, maar met onze tips maak je gnocchi zoals de echte Italianen. Bovendien zijn ze zo lekker en luchtig dat ze weinig extra nodig hebben. Denk aan een lekkere broccolipesto, wat spinazie en tomaatjes, gebakken kastanjechampignons... La dolce vita van bij ons!

Desserts met aardappel 

En tot slot een uitsmijter voor de avonturiers onder ons. Ga eens voor een dessert met aardappel. Wat dacht je van een aardappelmuffin of zoete aardappelbeignets? Wedden dat je gasten dat nog nooit hebben gegeten?

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.