Aardappelsoep, een soepklassieker die je moét kennen

Aardappelsoep, een soepklassieker die je moét kennen

Een kommetje aardappelsoep, daar kan je het hele jaar door van genieten. Tijdens de winter geven lokale seizoensgroenten extra veel smaak aan je soep en ’s zomers wordt het een zonnige topper met frisse bieslook of lekkere stukjes vis. Check onze tips voor de lekkerste aardappelsoep!

Aardappelsoep maken: 5 tips voor een overheerlijk resultaat

Aardappelsoep bewaren, kan dat?

Maak gerust een grote pot aardappelsoep klaar, want je kan de soep tot maximum 1 jaar bewaren in de diepvries.


Tips:

  • Vries de aardappelsoep in kleine porties in. Zo kan je ze achteraf makkelijker doseren.
  • Je kan je soep na het opwarmen op verschillende manieren pimpen, bvb. door garnalen of knapperig gebakken Filet d’Anvers toe te voegen.
  • Heb je nog oud brood liggen? Snijd dit in blokjes, leg 10 minuten in een voorverwarmde oven van 130° en besprenkel op het einde met een beetje olijfolie en kruiden (je kan ook stukjes look mee bakken in de oven). Tadaa, je zelfgemaakte croutons!

Zo zot als een patat van aardappelsoep

Ben jij gek op aardappelsoep? Ken je nog lekkere extraatjes die jij graag aan jouw soep toevoegt? Of heb je een van onze recepten voor aardappelsoep uitgeprobeerd? Laat het ons dan zeker weten! We horen graag van je via Facebook, Twitter of Instagram met #lekkervanbijons.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.