Aardappelpureepannenkoeken

Aardappel: van vergeet-me-nietje tot superfood

De aardappel wordt al een tijdje in de vergeethoek gestopt. Onterecht, want hij heeft alle troeven in huis om een plaatsje te veroveren op je bord. Like, share en laat de patat je hart helemaal veroveren!

Veel veelzijdiger dan je denkt

Bakken, koken, poffen, roosteren... Er zijn weinig kooktechnieken die je niet kan loslaten op de patat. Meer nog: omdat onze Belgische patat zo veelzijdig is, kan jij naar hartenlust experimenteren met verschillende soorten, van bloemige aardappelen tot vastkokende aardappelen. Wist je dat de aardappel het daarom ook goed doet in atypische gerechten zoals pizza, pannenkoeken en muffins? Yummie!

Exoten buiten, piepers binnen

De aandacht voor het klimaat wordt groter en groter en daar kunnen lokale producten van profiteren. Een product van de andere kant van de wereld zonder schroom op je menu zetten, wringt steeds meer. Waarom zou je quinoa bijna 10.000 kilometer laten reizen van Bolivia naar België als je weet dat onze boeren de beste aardappelen kweken? Waag jij je aan een recept van een andere keuken? Geen probleem: de aardappel smaakt heerlijk in wereldse gerechten zoals gnocchi, rösti en wedges.

Gezonder dan je denkt

Aardappelen ‘dikmakers’? Nee, die naam verdienen ze niet. Als je deze toffe knol niet langer beschouwt als bron van koolhydraten maar als onderdeel van een volwaardige maaltijd, dan gaat er een wereld voor je open. Wist je dat 100 gram gekookte aardappelen slechts 80 calorieën bevat en 0 gram vet? Echte dunmakers, dus! Verder is onze Belgische patat 100% glutenvrij! Echt superfood, toch?

Wat is jouw favoriete aardappelbereiding?

Laat het ons weten via Facebook, Twitter of Instagram met #lekkervanbijons of #aardappelthuisinelkekeuken. Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en volg ons ook op Pinterest, YouTube of schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.