Gepofte aardappel

De aardappel? Da’s 'superfood' van bij ons

Gezond en bewust eten staat volop in de belangstelling. Tegelijkertijd zien we naast de vertrouwde voedingsproducten in de winkelrekken steeds meer vreemd klinkende producten opduiken. Vertrouwde oer-producten van bij ons, zoals pakweg de aardappel, verdwijnen uit het gezichtsveld of worden onnodig kritisch op de korrel genomen.

Terwijl zo’n aardappel net een eerlijke, smakelijke en allesbehalve banale groente is. Het is een klassieker in de gevarieerde keuken waar je zonder schuldgevoel alle kanten mee uit kan.

De aardappel een dikmaker?

Nee, de aardappel is geen dikmaker. Hij bevat heel wat minder calorieën dan pakweg pasta. De aardappel bevat bovendien flink wat vitamine C en mineralen en levert behoorlijk wat vezels.

Zo’n lekker, oerdegelijk en veelzijdig basisproduct van eigen bodem verdient het best om eens in de schijnwerpers geplaatst te worden. En dat vindt ook Seppe Nobels, groentekok van het jaar, die de aardappel een warm hart toedraagt. Hij creëerde enkele verrassende recepten met oog voor de veelzijdigheid van deze ogenschijnlijk banale knol.

Daarom zeggen we volmondig, en met een knipoog naar alle hypes en zelfverklaarde voedingsspecialisten:

De aardappel?
Da’s 'superfood' van bij ons.

Aardappelen kopen, bewaren en bereiden

Waarop moet je letten bij het kopen van aardappelen en hoe bewaar je ze het best? En dat je aardappelen kan koken, weet je natuurlijk wel, maar er zijn nog andere superlekkere bereidingen. Ontdek al onze tips om aan de slag te gaan met de heerlijke aardappelen van bij ons.

>> Aardappelen kopen, bewaren en bereiden

De aardappel: soorten en variëteiten

De keuze aan aardappelvariëteiten is groot. Elke soort heeft een eigen bereidingswijze, een eigen kleur, vorm, teeltwijze, bewaar-, smaak- en structuureigenschappen.

>> Ontdek alle soorten en variëteiten

Heb jij een van deze aardappelrecepten geprobeerd? Of heb jij nog lekkere tips voor recepten met aardappel? Twijfel dan niet om ze met ons te delen via Facebook, Twitter of Instagram met #superfoodvanbijons.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.